Varga-Bíró Tamás

Grafithegy

Persze leáldozott a napja az emotikonoknak is. Hiszen minden elmúlik egyszer. Már kétszáz éve is van annak, hogy az utolsó szerelmespár elküldte egymásnak az utolsó szívecskés üzenetet. Ami utána jött, az a bizonyos agytörzsbe ültetett chip, olyannyira egyszerűvé tette a kommunikációt, hogy az embereknek már se telefonra, se semmi számítógépre nem volt szükségük. A Bácsalmási Egyesült Ceruzagyár azonban – ki tudja, miért – még mindig ontotta magából a grafitceruzákat.

A szó: „szeretlek”

Istenük a pénz

„Akié az arany és a fegyver, azé az igazi hatalom.” (Maurice Druon)

El ne higgyük, hogy van bármi olyan cselekedet is, amihez az EP nyugat-európai képviselőinek többsége szívvel-lélekkel áll hozzá! Hiszen pont hogy ez a kettő hiányzik minden tettükből. A szív és a lélek. Tetteik mozgatórugója nem más, mint az anyagi haszonszerzés. Távlataik pedig saját életük határáig terjednek, onnan nem tovább. Az eljövendő nemzedék? Ugyan, kérem! Ki törődik velük?

Orbánt utálni könnyű

A legkönnyebb azokat utálni, akik valamilyen döntéshozó pozícióban vannak. Kiváltképp, ha ezt a pozíciót leharcoltan, megszentségtelenítve vették át elődeiktől, hogy csupán a nullszaldóhoz évek kemény munkája kelljen. Mert a köz azt várja, hogy a választások után egy héttel már minden érezhetően jobb legyen, egy hónappal később pedig utolérjük Ausztriát, hogy aztán az év végére svájci színvonalon élhessünk.

Birkapörkölt

„Semmi sem rossz, vagy haszontalan. Minden dolog a maga helyén a legjobb.” (Henry Wadsworth Longfellow)

Fotó: MTI/Mészáros János, archív

És akkor kedves barátom megtette azt a modortalanságot, amit tőle aztán sosem vártam, amit tőle eleddig nem tapasztaltam. Nekiállt csontozni. De még a hártyát is lenyaggatta a húsról. Ami maradt, azt meg kockákra vágta.

Oldalak