Jelenlegi hely

Vélemény

2017. 02. 17.

Szentesi Zöldi László
A francia jobboldal a jelek szerint éppen most igyekszik elveszíteni a májusi elnökválasztást. Azt az elnökválasztást, amelyet nemrégiben már előre odaadtak Francois Fillonnak, mondván, senki sem tudja megszorítani a volt miniszterelnököt.
Gazdag István
Egyesek számára Obama megválasztása nagyobb esemény volt, mint az első ember a Holdon. Mások számára konstruktívabb, mint a berlini fal lebontása.
Szalay Károly
Ennek a hagyományos partizántevékenységnek mai, modern formájú változata, „továbbfejlesztése” a terrorizmus. Leszögezhetjük: az újvidéki megtorlásokat ez a partizántevékenység váltotta ki.
Ungváry Zsolt
A Central Park állatkertjéből fejveszetten menekültek az oroszlánok (az Alex nevű egészen Madagaszkárig), és a zajtól még Bronxban is betörtek az ablakok.
Pozsonyi Ádám
Emlékszem gyermekkoromból egy jelenetre. Mentünk a piacra krumpliért – a tél beállta előtt mindig hazafuvaroztunk egy harminckilós zsákkal –, s az Erzsébet királyné útjára kanyarodván apám megállt az újságosbódé előtt.
Zárug Péter Farkas
Orbán Viktor történelemfilozófiai felfogása Hegel filozófiai alapjain állt, s magát egyfajta vátesz pozícióba helyezve »a történelem irányának« keresőjeként, vagy egyenesen látójaként beszélt közönségéhez.
Lovas István
A múlt héten ott hagytuk abba, hogy Soros az offshore Quantum Alapjához 99 „igényes” befektetőt keresett, hogy jelen lehessen az amerikai piacon, ugyanis ezt a befektetői számot ott jogszabály írja elő.
Bencsik András
Hölgyeim és uraim, a sötét középkor visszatért. Köszönet érte a bírói karnak. 2006-ban nem volt rendőrroham. Senkit nem lőttek fejen, nem lőtték ki a szemét, nem verték véresre, és könny­gázt sem lőttek a riadt, hazafelé tartó tömegbe.

2017. 02. 11.

Bencsik András
A budavári kitörés a II. világháború egyik leghősiesebb pillanata volt: a várvédők csak a dicstelen és a dicsőséges halál között választhattak – és a dicső halált választották.

2017. 02. 10.

Bencsik András
Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédében eszelős dolgokat mondott. Ami durvaság az eszébe jutott, beleordította a nyilvánosságba, abban reménykedve, hogy erre majd odafigyel az ország népe, és belőle ismét hős lesz.
Lovas István
Andreas von Rétyi: „George Soros A multimilliárdos, globális hálózata, és a világ vége, ahogyan azt ismerjük” című könyvének ismertetése
Szalay Károly
A Horthyt ért elmarasztalások egyik fő vádpontja: tudott róla, tehát bűnös. A tizenkilences atrocitásokról valóban tudhatott, de mint már megírtam, kezdetben nem volt tényleges katonai ereje megfékezésükre.
Ungváry Zsolt
Az ismeretlen férfi (?) bejelentette, hogy ő ezentúl majomnak tartja magát, kéri (sőt: követeli), hogy ezt tartsa tiszteletben a társadalom, valamint a mindenkori kormányzat, és ennek megfelelően viszonyuljanak hozzá.
Pozsonyi Ádám
A Godot Galéria oldalán szemezgettem, s egy tárlaton akadt meg a szemem. Kortárs képek, jó, hagyján, az ember tudja, mire számíthat, de leginkább az fogott meg, hogy az „alkotások” jó része a miniszterelnökre volt kihegyezve.
Zárug Péter Farkas
Ha a 4-es metró ügyében minden idők rekordméretű csalásában nem születik semmilyen elmarasztaló ítélet, akkor minden remény elveszett a magyar államisággal kapcsolatban.
Gazdag István
Úgy látszik, Donald Trumpnak gyorsan meg kellett tanulnia, hogy senki nem lehet próféta még a saját (fogadott) családjában sem, hiszen – a mexikóiak és a muszlimok mellett – immár egyes zsidóknál is kihúzta a gyufát.

2017. 02. 03.

Szentesi Zöldi László
Az a tény, hogy a tisztelt olvasó éppen ezt a cikket olvassa, máris állásfoglalás. Egyfajta kiállás a papíralapú sajtó mellett, hiszen ön kézbe vette lapunkat, és tájékozódni kíván.
Gazdag István
Ha rövid időn belül nem történnek hatékony intézkedések a gátját vesztett és gátlástalan afrikai népszaporulat megfékezésére, akkor a fekete kontinens demográfiai katasztrófának néz elébe.
Szalay Károly
A korábban említett ide-oda vacillálások, tétovák és fejetlenség jól érzékeltetik, hogy Telekire micsoda őrült nagy szüksége lett volna Horthynak és az egész országnak.
Ungváry Zsolt
A professzor az üvegfalon túli kórteremre mutatott, ahol különböző korú és nemű emberek, szigorú orvosi felügyelet mellett végezték napi tevékenységüket.