Jelenlegi hely

Vélemény

2017. 01. 20.

Szentesi Zöldi László
Soros György életét és munkásságát is másképp látjuk. Előre szólok azonban, csakis kétféle olvasat lehetséges. Vagy ebben, vagy abban, de muszáj hinni valamelyik magyarázatban.
Gazdag István
A londoni Szent Mária Egyetem legújabb felmérése szerint Anglia és Wales lakosságának már csak kisebbsége (43,8 százaléka) vallja magát kereszténynek.
Szalay Károly
Megismétlem: Párizs és London teljes közönnyel viseltetett Kelet- és Közép-Európa sorsa iránt. Hiába kísérletezett az anglomán Horthy a briteknél, közöny, visszautasítás, legföljebb fenyegetőzés volt a válasz.
Ungváry Zsolt
– Mit szól, hogy Kálmán Olgának több lesz a fizetése a Hír TV-nél, mint amennyit a miniszterelnök kap? – Pfúj, ez az örökös irigység! Biztosan megdolgozik érte, nem úgy, mint az Orbán. Különben is, az egy magántévé.
Pozsonyi Ádám
„Megszületett az ítélet László Petra ügyében. A bíróság garázdaság vétségében bűnösnek mondta ki az újságírót, akit három év próbaidőre bocsátott” – írja a Magyar Idők.
Zárug Péter Farkas
A Jobbik és Vona ma úgy szeretne az ellenzék vezetője és 2018-ban Orbán Viktor kihívója lenni, hogy közben saját politikai identitását támadta meg, amikor gyors lefolyású átpozicionálásba kezdett az ellenzéki térfélen.
Bencsik András
Donald Trump kimondja, nem számol velünk, mert erőtlenek és széthúzók vagyunk, az oroszokkal viszont meg akar egyezni, mert ők erősek és egységesek.

2017. 01. 13.

Bencsik András
Vona Gábor bajban van. A rettenetes tagság (copyright by Szabó Iván, MDF) nem óhajtja követni a pártelnök fordulatait.
Bencsik Gábor
Mulatságos dolog követni az amerikai demokraták (liberálisok) erőfeszítéseit annak megmagyarázására, hogy miért veszítették el a választásokat.
Ágoston Balázs
Nem politikai termék, nem is a pillanat uralása, hanem gondolati és egzisztenciális önállóság – nagyjából ezt jelenti a polgári létforma. Előképe igen régi, jelenkora ellentmondásos, hazánkban továbbra is megvalósításra és legfőképp magyarításra vár.
Gazdag István
Az amerikaiak szeretik azzal kábítani magukat, hogy országuk erejét a faji-etnikai változatosság adja.
Szalay Károly
Az Anschluss. Ausztria bekebelezése után a magyar diplomácia legfőbb törekvése a náci megszállás mindenáron való elkerülése. Ez az a realitás, amit a mai, Horthy ellen fenekedő vakszamarak nem vesznek figyelembe.
Ungváry Zsolt
– Furcsa dolgok történnek mostanában a párt körül – dünnyögte lehalkított hangon a Bergengóc Radikális Mozgalom egyik parlamenti képviselője az országos elnökség tagjának. – Néhányan mintha megőrültek volna odafönt.
Pozsonyi Ádám
Az orvos elégedett arccal állt az ágy mellett. Hosszú küszködés volt, de megérte. A beteg pár perce felnyitotta a szemét. – Doktor úr, milyen évet írunk?
Varga Károly - Zettisch Nándor
Mi az alábbiakban a szakértővel szakértői, de olvasóbarát vitába bocsátkozunk.

2017. 01. 06.

Szentesi Zöldi László
Orbán Viktor Magyarországa egész egyszerűen másképp épül fel, mint amit a liberális használati utasításokban olvasunk. Életre kelnek az olyan kifejezések, mint baráti ragaszkodás, hűség, egymás segítése.
Gazdag István
Alternatív Jobboldal (Alt-Right) néven egy új politikai irányzat bontakozott ki a nagyon kemény amerikai elnökválasztás kampányidőszakában.
Szalay Károly
Összegezve és értékelve az eddigieket, a nyomaték kedvéért ismételek.
Ungváry Zsolt
– Na, mutassa, Biri néni, mi van a varázsgömbjében! – Hát mire vagy kíváncsi, édes fiam? – A 2017-es év legfontosabb eseményeire. – Gondolom, a politikára. – Naná, nem is az X-faktor győztese érdekel.
Pozsonyi Ádám
„A természet intelligenciája.” Arra kéne rábízni dolgokat, mert a természet – úgymond – intelligens.