Jelenlegi hely

Paleo

Pozsonyi Ádám
Pozsonyi Ádám képe

A génmódosított növényekről olvasok. Sajnos itt is ugyanaz figyelhető meg, mint minden másban: a libsi oldal lelkes, a jobboldal retteg és összeesküvéseket gyárt. A kommenteknél hamar előjött a chemtrail, hogy azért permeteznek, hogy a végén csak génmódosított növényt lehessen termeszteni.

Természetesen mindenki a természetesség bűvöletében él, és már a népirtás is itt van. Jó béna ez a háttérhatalom, ha egyre csak nő a népesség. Már biztos megy pár évtizede, aztán hétmilliárdan vagyunk!

A háttérhatalomnál csupa hülye dolgozik. Nem csoda, hogy még Józsi bácsi is ismeri az összes tervüket. Azt nem tudja, hogy ki a gimnázium igazgatója, a CBA helyi vezetője, de az illuminátusról mindent tud! Továbbmegyek: nem tudja, hogy az anyósa mit reggelizik, de a Rotschildokról és a Goldenbergekről mindent tud. Elképzeltem egy titkosügynök-felvételit. Első kérdés: mit reggelizik az anyósa? Aki itt megbukik, nem vehet részt a kiképzésen.

Kicsit odébb találtam.

„Ebédötlet Balog Zsuzsitól: rántott husi és rántott máj paleo módra, gluténmentesen és szénhidrátcsökkentetten. A husikat először a CH-csökkentő lisztbe forgatta, majd zsemlemorzsa helyett, a tojás után a földimandula panírt használta.” Ez a földimandula elég drágának hangzik. Utánanéztem. A búzaliszt a Tescóban 1 kg 160 forint, a földimandulából 1 kg 4000 forint. És ezzel kéne panírozni a rántott húst. Én csak azt a néhány valóban gluténérzékeny embert sajnálom, akiket elbizonytalanítanak ezekkel a luxustermékekkel. Azt hinné az ember, hogy a paleo valami környezet- és pénztárcabarát étrend, ősi és primitív, aztán frászt. Nagyon nem tetszik ez az alternatív étrendes trend az élelmiszeriparban. Mi búzaliszttel, disznózsírral, tyúktojással, tehéntejjel és egyszerű fehér cukorral fogunk főzni akkor is, ha mind meghalunk.

1 kg Horváth Rozi jódozott só 120 forint, ellenben a paleo kisasszonynál 300 forint fél kiló Himalája-só. Hopp, az asztali só a polc legalján 36 forint.