A fűszerpaprika több mint 100 éve Magyarország szimbólumnövénye. A belőle készült őrleményből az egy főre jutó fogyasztás hajdanán 1 kg felett volt, mára ez 50 dkg alá csökkent. Kevesebbet eszünk belőle, s elbizonytalanodunk, ha választanunk kell a csemege és édesnemes őrlemények között. Pedig a paprika bizonyítottan egészséges, főzni vele egyszerű és gyors, de nem árt tudnunk a minőségek közti különbségeket is!

Ha kíváncsi, hogyan készül és milyen a jó paprika, ha szeretné megkóstolni és kiválasztani a legfinomabbat, látogasson el 2010. december 12-én, ezüst vasárnap a múzeumba, ahol kistermelői paprikák közül válogathat, egyenesen a termelőktől.

A szegedi és kalocsai paprikák mellett házias, egyedi feldolgozású dél-alföldi termékeket is kóstoltatnak és árusítanak: kolbászféléket, mézet, mézeskalácsot, lekvárokat, borokat, tésztákat és mindenféle bioterméket.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

www.mezogazdasagimuzeum.hu

Nyitva tartás: 10-17 óráig

A belépés díjtalan!

A program szervezője a PaprikaMolnár Kft.

www.paprikamolnar.hu