Ingyenes Paprika-nap a Mezőgazdasági Múzeumban
A fűszerpaprika több mint 100 éve Magyarország szimbólumnövénye. A belőle készült őrleményből az egy főre jutó fogyasztás hajdanán 1 kg felett volt, mára ez 50 dkg alá csökkent. Kevesebbet eszünk belőle, s elbizonytalanodunk, ha választanunk kell a csemege és édesnemes őrlemények között. Pedig a paprika bizonyítottan egészséges, főzni vele egyszerű és gyors, de nem árt tudnunk a minőségek közti különbségeket is!
Ha kíváncsi, hogyan készül és milyen a jó paprika, ha szeretné megkóstolni és kiválasztani a legfinomabbat, látogasson el 2010. december 12-én, ezüst vasárnap a múzeumba, ahol kistermelői paprikák közül válogathat, egyenesen a termelőktől.
A szegedi és kalocsai paprikák mellett házias, egyedi feldolgozású dél-alföldi termékeket is kóstoltatnak és árusítanak: kolbászféléket, mézet, mézeskalácsot, lekvárokat, borokat, tésztákat és mindenféle bioterméket.
Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár
www.mezogazdasagimuzeum.hu
Nyitva tartás: 10-17 óráig
A belépés díjtalan!
A program szervezője a PaprikaMolnár Kft.
www.paprikamolnar.hu