Hirdetés

Bizonyára kevesen tudják, hogy Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője politikai karrierjének a beindítása előtt elég masszívan támogatta a migránsok betelepítést. Nemcsak szóban, hanem tettekben is. Soros egyik hazai alapítványánál projektmenedzser volt, lakcímén pedig nyolc egyesület volt bejelentve.

A budapesti születésű, szociológus végzettségű politikus itthoni ténykedése előtt hosszabb időt töltött el külföldön, egy rövid ideig tanult Hollandiában is, ahol kutatásokat végzett migrációs és etnikai tanulmányok témakörben. Majd hazatérte után szinte egyből 2016-ban a Soros György birodalmához tartozó Menedék – Migránsokat Segítő Egyesületnél helyezkedett el.

A Menedék Migránsokat Segítő Egyesület Soros György egyik legfőbb hazai szervezete, amelyen keresztül több millió forinttal tudja közvetlenül támogatni a migrációt. Érdemes azt is tudni, hogy a nevük szerepelt abban a migránsoknak készült kiskönyvben, amelyet a Sky News riporterei találtak minden bevándorlónál a görög partoknál, és amelyben hasznos tanácsokkal látták el az illegális bevándorlókat, például arra vonatkozóan, hogy hogyan kerüljék ki az ujjlenyomatvételt Magyarországon, illetve hogy fogadjanak ügyvédet és játsszák ki a szabályokat Európában.

Soros György már 2015-ben, kicsivel a migrációs válság előtt 21 ezer dollárral, azaz több mint 5 és félmillió forinttal támogatta a Menedék tevékenységét. 2016-ban már (ez Donáth Anna tevékenységének első éve) 185 millió forintból gazdálkodott a szervezet, Soroson kívül kaptak hatvanegymilliót az ENSZ menekültügyi főbiztosától, s csaknem nyolcvanmilliót a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alaptól.

Donáth Anna volt munkahelye, a migránssegítő egyesület többek között olyan rendezvényeket szervez, amelyen arra keresik a választ, hogy miként lehet a globális migrációs tervet végrehajtani. Az ő megfogalmazásukban, ez így hangzik: melyek azok a tevékenységek, amelyekkel a civil szervezetek hatékonyan járulhatnak hozzá egy nemzeti vagy nemzetközi migrációs politika kialakításához és megvalósításához?

A teljes írás a Tűzfalcsoport blogján olvasható.