A polgári demokrácia második legerősebb eszköze a népszavazás. Az első maga a választás. Az a tény, hogy a kormánynak a lakossághoz kell fordulnia, hogy az arcátlan brüsszeli zsarolással szemben megvédelmezze a magyar gyermekeket a különféle szexuális befolyásolásoktól, két tanulságra mutat rá.

Hirdetés

Az egyik az, hogy az Európai Unió kifordult önmagából.

Józan ésszel felfoghatatlan, hogy a járvány utáni talpra álláshoz megítélt támogatást visszatartsa csak azért, mert Magyarország nem hajlandó beengedni az iskolába a különféle LMBTQ-szervezeteket. Szégyen, hogy ennek a hecckampánynak a vezetője Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétgyermekes családanya. Nem gondol a saját gyerekeire?

Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Christian Hartmann

A másik, fontosabb tanulság az, hogy a magyar demokrácia mérföldkőhöz érkezett.

Ha a népszavazás érvényes és sikeres lesz, amiben nem kételkedünk, hiszen a magyar társadalom szereti és védi a gyerekeket, akkor a magyar lakossággal, ha úgy tetszik, a magyar néppel kerül szembe az uniós agresszió. Egy kormányt – reméljük nem kerül rá sor, teszünk is érte – le lehet váltani, de egy népet nem.

Meg lehet félemlíteni, ki lehet éheztetni, kalodába lehet zárni, de sem leváltani, sem elpusztítani nem lehet. A magyarság színe-java már ezerszer bizonyította történelme során, hogy szabadságáért, függetlenségéért, eszményeiért még reménytelen helyzetekben is képes harcolni.

Korábban írtuk

Most sem lesz másként. Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!