„Nincs cigány meg magyar. Ember van meg gazember.” (Mága Zoltán)

Hirdetés

Vajon van-e az ellenzéki létnek olyan aljassága, amit a mi kedvesnek cseppet sem nevezhető orbanofóbjaink el ne követtek volna? Aligha. A kormány megdöntésének reményében képesek halálos ellenségeikkel is összeállni, hogy horrorkoalíciókat alkotva próbálják egymást a csúcsra juttatni. Szolnokon sincs ez másként, ahol a „Szolnoki többség” nevet viselő ellenzéki banda ez egyszer még a szokásosnál is jobban túllőtt a célon.

Fotó: Facebook (képernyőfotó)

Cigányozzunk egyet…

A toleranciában fekete öves liberális bagázs, úgy tűnik, jó ötletnek tartotta, hogy Szolnok városának szavazóit a következő Facebook-bejegyzéssel késztesse a szavazás passzivitásának elhagyására:

„Szeretnéd, ha ezek az emberek döntenének októberben arról, ki vezesse a várost? Szeretnéd, ha a megvásárolt szavazatok tartanák továbbra is hatalomban Szalayt? Ezért fontos, hogy októberben elmenj szavazni és körzetedben az egyedüli ellenzéki jelöltre szavazz! Ne feledd! Ők ott lesznek!”

A képen pedig, melyet a felirathoz mellékeltek, vacsorázó roma férfiakat látunk.

Ez a cikk tulajdonképpen akár véget is érhetne itt, ugyanis ehhez nincs mit hozzáfűzni. Ám muszáj, hogy néhány tévhitet eloszlassunk.

Tévhitek és az igazság

Az ellenzék – amióta csak Orbán Viktor a miniszterelnök – választások előtt újra meg újra előjön a régi trükkel, miszerint Orbán a cigánysággal kíván nyerni, mégpedig szavazatvásárlással elkövetett választási csalás útján. E városi legendával egyidőben kelnek szárnyra azok a híresztelések is, miszerint Orbán ide-oda utaztat buszokon, autókon roma és/vagy nyugdíjas embereket, átszavazni olyan településekre, ahol a kormánypárti jelölt rosszul áll. Ez persze nem igaz. De felettébb jól hangzik azok szájából, akik máskülönben kiskorúakkal kampányolnak a klímavédelem ürügyén, illetve földön fetrengve vagy ajtónak szaladva fotóztatják, filmeztetik magukat.

S ha már itt tartunk, Szolnokra különösen nem igaz ez. Ugyanis a 2011-es népszámlálás alkalmával a szolnokiak 84,05 százaléka vallotta magát magyarnak, s csupán 2,18 százalék roma származásúnak. Igaz, hogy 12,68 százalék nem sorolja be magát egyetlen nemzetiségbe sem. Még ha azt is feltételezzük, hogy ezek mindegyike roma származású, akkor is kijelenthetjük: ha az összes romát meggyőzi is egyetlen jelölt, választást csak és kizárólag velük sehogyan sem tud nyerni. Ellenben rendkívül jól tud kokettálni azokkal a szélsőjobbosokkal, akiket nyíltan nem akar a szövetségében látni.

Na, de mi a baj Szolnokkal?

Hogy mi az ellenzék baja Szolnokkal, azt fel nem foghattam. Ugyanis a munkanélküliség jelentősen csökkent, a város infrastrukturálisan sokat fejlődött, felsőoktatása remek, sportélete és utánpótlás-nevelése világszínvonalú. Aztán megláttam az „okot”. Polgármestere Szalay Ferenc – Fidesz. És mindent megértettem.

Szolnokkal az égegyadta világon semmi baj sincs, csak az, hogy városvezetése fideszes. Szolnoknak tehát októberben buknia kell. Ehhez pedig az ellenzék szerint meg kell akadályozni a helyi cigányságot, hogy szavazhasson, illetve nagyobb számban kell szavazni, mint a helyi cigányság. Ilyen egyszerű. Semmi köntörfalazás, csak a rideg tények, amik a következők: Szolnok rasszista ellenzéke szerint a testületbe fehér, baloldali emberek szavazatával fehér, baloldali embereknek kell bekerülni…

***

Néha reménykedik az ember abban, hogy valamiféle hangyányi erkölcsöt, valami kis emberséget lát ezekben a dúlt agyú fertelmekben. Hogy azért néhanap valaki közülük leveti az O1G bolondsipkát magáról és tiszta fejjel kezd gondolkodni a hogyan továbbról. Hogy példának okáért a kormányváltást ellenzéki oldalról elérni csak és kizárólag egy működőképes ellenzék megteremtésével lehet, nem pedig toldozgatni, foldozgatni a régi rossz, teljesen használhatatlant. Az ember azonban hiába reménykedik. Ma Szolnokon, holnap máshol… de mindig meggyőznek minket arról, hogy soha többé baloldal!

Az azóta törölt bejegyzés itt volt látható.