A mindenkori SZDSZ-t pillanatnyilag Momentum Mozgalomnak hívják. Meg Soros-hálózatnak, meg Demokratikus Koalíciónak is, és még sokféle alakban igyekszik belopni az életünkbe az elszánt nemzetrontást, de úgy tűnik, e percben a fent nevezett csoportosulás percemberkéi ülhetnek tort egy fontos magyar ügy elbuktatása alkalmából. A budapesti olimpia ugyanis pártok és ideológiák fölött álló össznemzeti ügy, olyan monumentális rendezvénysorozat, mely – amennyiben hazánk lehetőséget kap a megrendezésére – közösségi sikerélményt ad, és nemzetközi elismertséget hoz. Olyan lehetőség, mely sok évtized alatt csak ritkán adatik meg egy országnak, egy nemzetnek.

Nos, a Momentum Mozgalom gazemberei – akik, mint azt a Soros-finanszírozott Átlátszó portálnak nyílt cinizmussal elárulták, komoly kampánygyakorlattal a hátuk mögött már két éve készülődnek az ellenséges diverzánsakció megszervezésére – pontosan ezért akarják megakadályozni a budapesti olimpiát. Nem kétséges, hogy demagóg hazugságözönre alapozott fellépésükkel a melléjük lelkesen felsorakozó ellenzéki alakulatokkal együtt csatát nyertek, újra megosztották a magyarságot, ami után aligha maradt esély a 2024-es nyári ötkarikás játékok megrendezésére. Los Angeles és Párizs köszöni nekik, hogy nem riadtak vissza a hazaárulástól, csak azért, hogy saját politikai karrierjüket előkészítsék.

Mert erről van szó. Az olimpia csak ürügy volt, valójában párttá fognak alakulni, vagyis egy gigantikus politikai hekkertámadásról van szó. „Nem az olimpiára, igen a jövőnkre!”, hirdették pofátlan magabiztossággal. Csak éppen azt nem kötötték a megvezetett, átvert, a valósággal köszönőviszonyban sem lévő hamis állításaikkal riogatott több mint negyedmillió fővárosi balek orrára, hogy személyesen a saját jövőjüket építgetik, ennek érdekében tévesztik meg őket. És hogy miféle politikai irányvonal ez, az az említett portál hivatkozott anyagából egyértelműen kiderül, hiszen például áttételesen letették a garast a „homoszexuálisok házassága” mellett, a szervezet – felettébb ellenszenves – arcaként a nyilvánosságban élvezkedő Fekete-Győr András pedig az Európai Parlament liberális frakciójának belga vezetőjét, a hazánk ellen veszett gyűlölettel viseltető Guy Verhofstadtot nevezte meg számára rokonszenves politikusként, akinek az attitűdje és az Európai Unióhoz való hozzáállása szimpatikus neki.

Nos, ez az ily módon tehát ideológiailag jól beazonosítható társaság egy politikai szekértáborok fölött álló összmagyar érdeket a nekik lelkes csaholással tercelő ellenzéki média és a szélkakasokat megszégyenítő sebességgel forgolódó balliberális politikai kalandorok segítségével fideszes ügyként tálalt és ekként állította célkeresztbe. Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíciója egyenesen úgy triumfált a 266 151 olimpiaellenes aláírás bejelentésekor, hogy ezzel elbuktak Orbán tervei.

Csakhogy ennél nagyobbat nem is tévedhetnének. Nem Orbán tervei buktak el, hanem Magyarországot fosztották meg akár évtizedekre egy hatalmas lehetőségtől. Ahogy korábban ugyanezen alomból való politikusok tették az 1996-os világkiállítás megfúrásával, később az Álmok álmodói – világraszóló magyarok című lélekemelő, nemzetépítő kiállítás felszámolásával és nem utolsósorban a 2004. decemberi kétigenes népszavazás kampányában tanúsított gátlástalan magyarellenes uszítással. Mert az örök SZDSZ sohasem változik: minden, ami a nemzetet erősíti, építi, ami sikerélményt ad, aminek hatására büszkén emelhetjük fel a fejünket, azt gyűlölik, átkozzák és ha lehet, megakadályozzák.

Budapesten most kétségtelenül megtalálták a számításukat, de ezért idővel súlyos árat fognak fizetni. Mert azok közül, akik most aláírták a tagadáson alapuló szégyenteljes kezdeményezést, tömegek fognak föleszmélni nem is olyan sokára, amikor a pillanatot uralni vélő percemberkék teljes sebességfokozatba kapcsolnak. A beteges magyarellenességből és határtalan karriervágyból összetákolt blöff, amellyel a mindig ugyanolyan romlottságot és hazaárulást lelkes fiatalok új és tiszta kezdeményezésének akarják láttatni, eredendő aljasságából fakadóan el fog bukni. Az idő mindent helyretesz, a pillanat a semmibe hull.