NÉGY ÉVE INDULT AZ OLIMPIÁRÓL SZÓLÓ NÉPSZAVAZÁSI KAMPÁNYUNKNégy évvel ezelőtt, pultozás után átfagyva, egy hajnali…

Posted by Donáth Anna on Tuesday, January 19, 2021
Hirdetés

Az évfordulón Donáth Anna ezt írja: „2017. január 19-e minden momentumos számára fontos dátum: ekkor vette kezdetét a legnagyobb hidegben reggeltől estig tartó, 30 napos olimpiáról szóló népszavazási kampányunk. El akartuk érni, hogy a budapestiek dönthessék el, a város amiben élnek, a város, ami az övék, rendezzen-e olimpiát.”

Akkor most tegyük ide azt a kérdést, amit négy éve föltettek a budapestieknek: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?”

Amit Donáth Anna állít, tehát nem igaz. Ha igaz lenne, ezt a kérdést kellett volna feltenniük: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest lakossága népszavazáson döntsön a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázat benyújtásáról?”

Ők nem ezt akarták, mert ebből nem lehetett volna politikai hasznot kihozni. Ők a pályázat visszavonását, a budapesti – ténylegesen magyarországi, hiszen rengeteg vidéki helyszín is lett volna – olimpia elbuktatását akarták. Azzal, hogy az addig hatpárti konszenzus övezte kezdeményezést átpozícionálták, és budapesti kormányellenes szavazást csináltak belőle, az elbuktatás sikerült. Ne feledjük, egyetlen kivétellel soha nem szavaztatták meg a népet arról, hogy akarnak-e olimpiát – okkal. Az egyetlen kivétel Hamburg, ott szoros versenyben, 52-48 arányban el is bukott a pályázat.

Korábban írtuk