Itt a bizonyíték: az ENSZ új emberi jogi főbiztosa valóban Sorosék embere

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, nemrégiben Michelle Bachelet lett az ENSZ emberi jogi főbiztosa, aki elkötelezett híve Sorosnak. A chilei szocialista politikus, még chilei köztársasági elnökként 2009-ben a külföldieknek adható legmagasabb állami kitüntetést adományozta a milliárdos spekulánsnak, aki véleménye szerint a demokrácia, a nyílt társadalmak, a multilateralizmus, a haladó eszmék elkötelezett híve.

Fotó: Instagram, szerk.

Fotó: instagram, szerk. 

Az új ENSZ főtisztségviselő a családja révén súlyos korrupciós botrányba keveredett még 2015-ben. Miután a fia, Sebastian Davalos ingatlanügyleteiről kiderült, hogy aggályosak, sőt jogsértőek lehetnek, felmerült, hogy Michelle Bacheletnek le kell mondania posztjáról, amit az érintett határozottan elutasított. Tetézte az elnökasszony gondjait, hogy a menye ellen is ügyészségi vizsgálat indult. Végső soron a népszerűsége bánta a hatalomhoz ragaszkodást, amely a 2010-es 84%-ról 31%-ra esett a botrányok nyomán.

Itt jöhet képbe a New York-i milliárdos barát szerepe. Hogy-hogy nem, egyre több szerecsenmosdató jellegű cikk jelent meg a liberális médiában Bacheletről, sőt egy évvel ENSZ főbiztosi megválasztása előtt a New York Times a dél-amerikai kontinens egyetlen tisztességes női vezetőjeként próbálta beállítani Soros barátnőjét, mélyen hallgatva az érintett korrupciós ügyeiről.

Azon, hogy a megválasztását követően néhány hónappal közös fotón feszít Soros, a fia és az új főbiztos, már meg sem lepődünk.

Az írás eredetileg a Tűzfalcsoport blogján jelent meg.