Batory Foundation: Katolikusokat üldöztetésüktől megvédő fejedelemről elnevezett alapítvánnyal gyengítené a lengyel katolicizmust Soros György – Norvég pénzeket csapolnak kormánybuktatásra Lengyelországban is?


Fotó: bissig/Shutterstock.com

A lengyelországi Stefan Batory Foundation egy magát függetlennek mondó (Soros György által létrehozott) alapítvány, melynek alapításában eredetileg lengyel ellenzékiek is részt vállaltak az 1980-as években, és Lengyelországban 1988 májusában regisztrálták ezt a szervezetet. A Batory Foundation vállaltan egy nyílt, demokratikus társadalom kifejlődését kívánja támogatni Lengyelországban, de működése kiterjed más régióbeli országokra is.

Paradox módon nevét Báthory István (1533–1586) erdélyi fejedelemről (1571–1586) kapta, aki Lengyelország királya is volt 1576 és 1586 között. Erdély első fejedelme, János Zsigmond (1571) akkor már kegyetlenül üldözte a római katolikus egyházat, és azt követelte az erdélyi főhivatalnokoktól és főuraktól, hogy tagadják meg római katolikus hitüket. Báthory és a család somlyói ága, s több erdélyi főúri család azonban kitartott a katolikus hit mellett, és Báthory birtokairól saját katonáival verte ki a Zsigmond parancsát teljesíteni akaró fanatikus protestánsokat, megvédett egy Mária-kegyhelyet, s nem engedte birtokán a kolostorok feloszlatását; bátor ember volt, aki sokat tett az európai katolicizmus védelméért.

A mostani lengyel kormányzat próbál gátat vetni a norvég pénzek oly módon történő szétosztásának, hogy az többé ne a Soros-féle Batory Foundation-höz áramoljon, amely jelenleg 800 millió euró felett diszponál és fő célja a lengyel kabinet megbuktatása 2020-ig.

A Batory Foundation 2014 óta 130 millió zlotyt (mintegy 32 millió eurót, átváltva 9,6 milliárd Ft-ot) szórt szét különböző, a lengyel kormányt megbuktatni szándékozó szervezetek és szövetségek között. A Bloomberg szerint ezek olyan szervezeteket is magukba foglalnak, amelyek a „parlamentáris demokrácia” előmozdításáért dolgoznak, de alapvető feltétel mindegyikük számára, hogy egyetértsenek Soros agendájával. Az amerikai pénzügyi spekuláns több lengyel vélemény szerint valójában a katolikus értékeket próbálja gyengíteni, fellazítani Lengyelországban, amely értékeket egyelőre támogat mind a mostani kormány, mind a népesség többsége.

Miközben az Iszlám Állam és a politikai iszlám térhódításával a korábbinál több és erőszakosabb fenyegetés éri a keresztényeket, paradox módon, az őket (katolikusokat) megvédő Báthory István nevét ma Soros-eszmék terjesztésére és norvég pénzek elköltéséhez használják fel Lengyelországban.

A 777.hu blognak korábban egy szakértő így fogalmazta meg a kialakult helyzetet: „Tulajdonképpen semmi sem változott azóta: amíg keleten fizikailag üldöznek bennünket, nyugaton egy szellemi keresztényüldözés zajlik. Lehet, hogy a Notre-Dame előtt nem vesszőztetnek meg, de az egyetemi világban vizsgálóbizottság elé rángathatnak, ha abortuszellenes tananyagot adsz a diákjaid kezébe, vagy ha nővérként egy állami intézményben keresztet hordasz a nyakadban.„

Világos tehát, hogy Közép –és Kelet-Európa tradicionális, nemzeti és zsidó-keresztény elkötelezettsége szálkát jelent a Soros-féle nyílt társadalom eszmék robotosai számára. Ha kell, aljas játékukba még Báthory István emlékét is belerángatják.

Az eredeti írás a Tűzfalcsoport blogján jelent meg: http://tuzfalcsoport.blogstar.hu/2017/07/03/lengyelorszagban-mar-bathory-istvant-is-felhasznaljak-sorosek/39939/