Kitalálják, melyik médiumok keseregtek azon, hogy november 3-án Wass Albert szobrot avattak Aszódon?

Fotó: MTI/Máthé Zoltán, szerk. 

Kitalálják, melyik médiumoknál verte ki a biztosítékot, hogy november 3-án, születésének 110. évfordulója alkalmából Wass Albert-szobrot avattak Aszódon? A balliberális oldalhoz kötődő sajtóorgánumok valamelyikére tippelnek? Bingó! A Magyar Narancs és a 168 Óra internetes oldaláról van szó.

Sajnos azt nem tudjuk, e honlapoknál kik adták a szellemesnek gondolt címeket az MTI-től átvett hírnek, mindenesetre mindkét portál arra a számukra rettenetes tényre utalt, ami nem maradhatott említés nélkül: ez az új szobor már több mint a kétszázadik a sorban.

„Szükség volt rá, ezért felavatták a kétszázharmincvalahányadik Wass Albert-szobrot is Magyarországon” – írja a 168 Óra. A Magyar Narancs ennél valamivel burkoltabban gúnyolódik, és „A Fidesz felavatott egy újabb Wass Albert-szobrot” címmel jelentette meg hírt. Érdekességként említsük meg: a 168 Óra egy nappal később újra feltette az információt (feltehetően egy másik hírszerkesztő volt ügyeletben), ekkor már ezzel a címmel: „Akadnak olyanok, akik megkérdőjelezik Wass Albert írói értékeit, de a kormány szobrokat avat neki”.

Hogy pontosan miért jelent ekkora tragédiát, hogy az erdélyi írónak újabb műalkotás állít emléket, azt egyik helyen sem magyarázzák meg. Persze nem nehéz kitalálni. Mint ahogy azt a két ballib honlap is megírta, az avató ünnepségen elhangzott, Wass Albert műveinek többsége a feltétel nélküli hazaszeretetről szól, és bár vannak, akik megkérdőjelezik értékeit, de mivel sokan olvassák műveit, az egyik legnépszerűbb íróként tartják számon.

Ez az, amitől a balliberális kollégák igazán szenvednek. Pedig jobban tennék, ha a kesergés helyett inkább keresnének valamilyen orvosságot az allergiájukra, a tény ugyanis minden elejtett könnycsepp ellenére tény marad.