Fotó: shutterstock.com/Cornel Constantin
Hirdetés

A média megjelent munkatársainak spenótot kínáltak és egy kis füzetet Zöld Marciról, az alföldi betyárról. (Néhány eltévedt amerikai zsurnaliszta is megjelent, mert a kampányplakátok I love NYolc feliratai alapján azt gondolták, New York zöldstratégiájáról lesz szó.)

– Jelszavunk az öko – kezdett bele Pikó. – A harmadik évezred kihívásainak engedelmeskedve első lépésként méhcsaládokat telepítünk a buszmegállók fáinak ágaira. Töprengünk darazsak és szúnyogok kihelyezésén is, de ezt még megtárgyaljuk, mert egy önkormányzat irányítása nehéz és bonyolult feladat. Az már eldőlt, hogy odvakat fúrunk a pesti mókusok idecsalogatására, valamint a Rákóczi téren éjszakai pillangók, a Mátyás téren pedig egy farkas falka számára alakítunk ki barátságos miliőt. Tudjuk, az ordas nem bánt, ha mi sem bántjuk, ezért nem tartunk balesetveszélytől. Az első és ötödik kerületnek csekély díjazás fejében átadjuk azt az ötletünket, hogy a Lánchíd tájidegen kőoroszlánjait igaziakra cseréljék. Továbbá támogatjuk, hogy a nyári melegben a szökőkutakban is lehessen fürödni, sőt tervezzük az utcák fellocsolását és egy Magdolna utca–Dankó utca–Kálvária tér üldözéses úszóversenyt. Télen ugyanitt gyorskorcsolya-bajnoksággal vagy jégtánc gálával lepjük meg a lakókat.

– És mi lesz a méhek által megtermelt mézzel? – érdeklődött a CNN tudósítója.

– Erre is van elképzelésünk – felelte magabiztosan a polgármester. – Példát mutatva a menekültekre nemet mondó kormányzatnak, a medve-kvóta alapján befogadjuk a Romániában elszaporodott mackókat, ők majd felzabálják a mézet. 

Váratlanul a hátsó sorokból egy öblös, dörmögő hang szólalt meg:

– Román ám a josefstadti anyukád térde kalácsa! Székely medvék vagyunk.

Az újságírók és a polgármester sikoltva menekültek.