A bevetésre kész Soros-hálózattól a külföldi nyomásgyakorláson át a néppártosodást túltoló Jobbikig mindent láthattunk már a CEU-tüntetések kapcsán. Az ellenzék szemlátomást minden kártyáját kiteríti, mi pedig öt pontban gyűjtöttük össze, hogyan leplezték le magukat az elmúlt napokban.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

1. Soros manipulatív hálózata nagyon is létezik

Bár a balliberális véleményformálók és médiumok mindeddig egyöntetűen azt a látszatot akarták kelteni, hogy Soros György egy ártalmatlan öregember, aki merő jóságból támogat bizonyos civil szervezeteket, a CEU-ügyben már egész más hangot ütnek meg. A (Soros-közeli) 444.hu például ezt írta nemrég: „A CEU ellehetetlenítését óriási nemzetközi botrány kísérné még most is, amikor az új amerikai kormány nem nagyon akar sehol sem az emberi jogok és a józan ész védelmezőjeként fellépni.” Vagyis Donald Trump színre lépéséig olajozottan ment az együttműködés Sorosék és az amerikai külügy között. Kiderült az is, hogy „az egyetemnek rendkívül kiterjedt kapcsolati hálója és nagyon befolyásos támogatói vannak még Soros Györgyön túl is, és ők tényleg akkora balhét tudnának csapni, ami kellemetlen lenne magyar kormánynak, bármennyire is vastag az arcbőre.” Ezt mondjuk eddig is tudtuk, de egy liberális oldalon olvasva már nyílt fenyegetésként hangzik.

2. A Jobbiknak bármi belefér a néppártosodásba

Míg a néppártosodás előtti Jobbik még az SZDSZ finanszírozásával vádolta meg a CEU-t („A CEU-nak, a budapesti Közép Európai Egyetemnek átutalt közel 50 milliárd forint alkalmas lehet arra, hogy befolyásolja és az SZDSZ parlamentbe juttatásával eldöntse Magyarország jövőjét!” – mondták 2006-ban), azóta nagyot változott a világ. Szávay István a minap a Soros-egyetem mellett kardoskodott, mondván, hogy „a Fidesz ki akar csinálni egy nagy múltú intézményt, ezt bárkivel megcsinálhatja innentől, és igaza van Hiller képviselő úrnak, ahhoz is gyávák, hogy felvállalják, amit csinálnak”

3. Sorosék megint a törvény fölött akarnak állni

Bár lenne rá mód, hogy törvényes úton rendezzék az egyetem helyzetét, még arra is volna lehetőség, hogy továbbra is egyszerre adhassanak ki magyar és amerikai diplomát, a konszenzus helyett a tüntetéseket választották. A Soros-szervezetek nem először üzenik azt, hogy fittyet hánynak a magyar törvényekre, ugyanezt teszik akkor is, amikor illegális határátlépésre,és a hatóságok átverésére buzdítják a migránsokat.

4. A liberálisok továbbra is lenézik a hazait és istenítik a külföldit

A liberális médiában rendre azzal érvelnek a CEU mellett, hogy az hazánk legjobb egyeteme, a többi sehol sincs hozzá képest. Például: „a CEU Magyarország azon nagyon kevés intézményeinek egyike, amit világszínvonalú szellemi műhelynek lehet nevezni” vagy „a rendszerváltás utáni Magyarországon létrehozott dolgok közül a CEU mellett ilyen teljesítményre csak a Sziget fesztivál volt képes”, és hosszan lehetne sorolni. Talán jön még a bőgatyázás, a pörköltszaftozás is…

5. Egy brancs ezek mind

Beszédes az is, hogy az egyetem hallgatóin és tanárain kívül kiket hordott még össze a szél a felsőoktatási törvény elleni tüntetésen. Megvillantotta magát a balliberális politikusok színe-java, a teljesség igénye nélkül: Horváth Csaba, Molnár Gyula, Demeter Márta, Hiller István, Korózs Lajos, Gőgös Zoltán. Bokros Lajos, Demszky Gábor, a momentumosok és szép számban képviseltette magát a sokat emlegetett haladó „értelmiség”: így Vásárhelyi Mária, Iványi Gábor, Dés László. Nagyjából össze is állt a csapat a soron következő összefogáshoz.