„Viszlát, és kösz a halakat!” (Douglas Adams)

Tisztelt joghatóság!

A holland illetőségű, 69 éves Emile Ratelbandra való hivatkozással, transzkérelmemmel fordulok önökhöz. Mint azt önök is bizonyára tudják, Mr. Ratelband a transzkorúság jegyében hivatalosan is 49 évesnek kívánja magát nyilváníttatni. Mivel én épp most vagyok 49 éves, így legfeljebb 29 évesnek kérelmezhetném magam, hogy időben elkerüljem a válás utáni hercehurcákat. Esetleg kilenc évesnek, hogy bármelyik alsó tagozatban lehessek eminens tanuló, ugyanakkor az államnak kötelessége legyen eltartani engem. De ezek mindegyike irdatlan nagy ostobaság lenne részemről. Én a ráció híveként – úgy is, mint budapesti liberális értelmiségi – mást akarok!

Transzfajúságot követelek!

Azért írom, hogy követelek, mert úgy érzem, ez nekem jár. Pontosan azért, mivel ma már bárki eldöntheti, milyen színű haja legyen, milyen zenét szeressen, milyen tetoválásokat varrasson magára, stb. Én pedig elhatároztam, hogy mostantól kínai folyami delfin (Lipotes vexillifer) leszek. Méghozzá nemcsak én, hanem kedves barátnőm, akarom mondani nőstényem is, aki beleegyezett, hogy velem együtt vált fajt. Nyilván azért, mert régebben is beszéltük, hogy gyerekeket akar tőlem, most meg ugye borjakat.

Ne zavarja önöket az a tény, miszerint 2004 óta egyetlen példányunkat sem látták, s ezért elképzelhető, hogy már kihaltunk, mert nem! Íme, nőstényem és én itt vagyunk, méghozzá szaporodásra készen, akár azonnal is! Már amennyiben meg tudunk állapodni. Ugyanis lenne néhány követelésünk.

Először is, egy kiemelt csok, ami veszélyeztetett státuszunkra való tekintettel három borjú után nem 15 millió, hanem 1,5 milliárd forint. Azt hiszem, ez nem túl nagy ár azért, hogy egzotikus fajunk ne tűnjön el végérvényesen az Evolúció Nagy Könyvéből. Ennek fejében vállaljuk, hogy a három borjún felüli ellések plusz költségeit saját zsebből finanszírozzuk.

Aztán, mivel édesvízi delfinek lévén lételemünk az édesvíz, örökös mentességet, valamint korlátlan fogyasztást akarunk a vízszolgáltatótól. A csok mellé pedig – akadálymentesítés címén – egy házmedencésítési támogatást is igényelünk, amelynek segítségével minden helyiségben rendelkezésre állna részünkre egy 33,33 méterszer 21 méteres, 2,2 méter mély, feszített víztükrű medence. Trópusi faj lévén e medencék állandó 27,4 fokra való fűtését is meg kell oldani valahogyan, s erre a legalkalmasabb az áramos fűtés. Így a lakossági hálózati áram ingyenessége is erősen indokolt esetünkben.

Mivel, bár állatok vagyunk, de nemcsak kérni vagy követelni, hanem adni is szeretnénk, az ily módon átalakított házunkat előre megbeszélt időpontokban szívesen és bérmentve tudjuk felajánlani vizes Európa-bajnokságok, világbajnokságok, vagy egy esetleges Budapesti Nyári Olimpia céljára. Sőt akár vízben szülésre, vagy baptista rítusú, teljes merítkezéses, csoportos keresztelésekre is.

Kérném ezenfelül, hogy a WWF évi mintegy 450 millió eurót meghaladó költségvetéséből a fajunk számára járó összeget folyószámlánkra átutalni szíveskedjenek! Emellett már csak egy megfelelő méretű, kiemelt helyen álló, szakértő személyzettel ellátott külképviseleti irodát akarunk, mely képviselet egyrészt a kínai–magyar kapcsolataink, másrészt a delfin-ember kapcsolataink zavartalan működésében segítene minket. Harmadrészt pedig segítene azon delfintársainknak, akik hozzánk hasonlóan kínai folyami delfinekké szeretnének válni.

Pontosan a szerintünk nem kisszámú jövőbeni követőnk kedvéért arra is vindikáljuk magunknak a jogot, hogy minden évben megtartsuk a Delfin Büszkeség Napját, amelyhez természetesen nemcsak mi, Budapesten élő kínai folyami delfinek, hanem a szabolcsi palackorrúak, a nógrádi kardszárnyúak, vagy a hajdúsági gömbfejűek is csatlakozhatnak majd. Erre a napra ugyan az Andrássy út négy sávját a Hősök terétől a nagy körútig le kell süllyeszteni, majd vízzel feltölteni, de ez, úgy gondolom, megfizethető ár a szabadság és egyenlőség dicséretéért.

Remélem, hogy kihalófélben lévő fajunk megmentése Önöknek is legalább annyira szívügyük, mint nekünk, vagy az összes, hozzánk hasonlóan gondolkodó, normális, liberális értelmiséginek.

Tisztelettel és köszönettel:

Xiao Cseng (azelőtt Kovács Pál) kínai folyami delfin tehén (azelőtt emberhím)

***

P.S.: Utolsó megjegyzésként talán még annyit, hogy noha a párom jelenleg nő, én pedig jelenleg férfi vagyok, mindketten nőstényekké kívánjuk átoperáltatni magunkat, mivel én valójában egy férfitestbe szorult, leszbikus kínai folyami delfin tehén vagyok. Úgyhogy szaporodásunk érdekében (v.ö. in vitro lombikborjú program) a megfelelő delfin-hímivarsejtekről önöknek kell gondoskodniuk.