Fantasztikus üdülési jog a horvát tengerparton 990000 – olvasható a maxapro online hirdetési oldalon. A hirdető nem más, mint az Orbán-kormányt – legyen az bármelyik az eddigi négy közül – folyamatosan bíráló Sándor Zsuzsa exbíró. A hirdetés szerint „Horvátországban, Brac szigetén, Supetarban közvetlen tengerparton 2 személyes, tökéletesen felszerelt szuper apartmanban, minden év 22. hetében (május vége, június eleje) használható üdülési jog eladó”. Az exbíró 990000 forintért kínálja a Waterman Holiday Club területén található apartman évi egy hétre szóló jogát.

Hirdetés

Szemben a rendszerrel

A 71 éves Sándor Zsuzsa – az Orbán-kormánynak hála –, immár hetedik éve nyugdíjasként éli életét, és továbbra is ádáz ellenfele a mindenkori magyar jobboldali kormányoknak. Sándor már az első Orbán-kormány idején bizonyította balliberális kötődését. A jobboldal 2002. évi március 15-e alkalmából hirdette meg, hogy aki kitűzi a kokárdát a nemzeti ünnepen, az addig le se vegye, amíg le nem zajlik a választások mindkét köre. Akin akkoriban, akár tudósítóként, akár az eljárásban érintettként kokárdát látott Sándor, annak így vagy úgy tudomására hozta nem tetszését, szigorúan a bíráskodás és a bíróságok politikamentességére hivatkozva. A baloldallal és a saját szerepével kapcsolatban soha nem volt ennyire szigorú. A bírónő 2004-ben önként vonult vissza az ítélkezéstől, és csak a szóvivői teendők ellátására koncentrált, ami nagyon kényelmes volt számára. Ezért is viselte rosszul, hogy 2012-ben kötelezően nyugdíjba kellett vonulnia, s az élére állt a hivatalukat és befolyásukat vesztett, a kommunista érában szocializálódott exbírótársainak. Szövetségesre a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata által támogatott Helsinki Bizottságban talált; a liberális jogvédőkkel egészen az Emberi Jogok Európai Bíróságáig vitték az ügyet, amely persze ebben az eljárásban is az Orbán-kormány ellen döntött. Ebben az időszakban csapott fel újságírónak, először a Jog-Ász címmel indított blogján támadta a rendszert, majd a baloldali liberális lapokban, honlapokon, rádiós és tv-műsorokban nyilatkozgatott, szigorúan egyoldalúan. Mindezek mellett Handó Tünde rendszeres támadására is jut ideje. Szerzője lett a 24.hu-nak, a Vasárnapi Híreknek, a Pesti Bulvárnak, a zoom.hu-nak, és előszeretettel osztja meg jegyzeteit az erzsébetvárosi MSZP alapszervezet is, nem véletlenül.

Hagyó, Hunvald, Czeglédy

„Ügyész voltam, amíg érdemes volt. Bíró voltam, amíg hagyták. Ügyvéd lehetnék, de nem leszek” – ez a bemutatkozás olvasható Sándor Zsuzsa Google+ névjegyében. Annak ellenére, hogy azt írta: „Ügyvéd lehetnék, de nem leszek”, nyilvánosan a védelmébe vette az összes köztörvényes ügybe keveredett balliberális politikust.
Kiállt a nokiás-dobozokról elhíresült Hagyó Miklós, a műkincs- és veteránautó-gyűjtő, hűtlen kezeléssel vádolt VII. kerületi polgármester,

Hunvald György, a sukorói svindli vádlottjai, a milliárdos adócsalási ügye elől mentelmi jog mögé menekülő Czeglédy Csaba, a vörösiszap katasztrófa miatt bíróság elé állított MAL Zrt. vezetői mellett is. Másfelől különös érzékenységet mutat a magyar nemzet iránt, amit tanúsít az egyik blogposztja címe: „Magyar seggbe magyar lóf@szt!”.

Demszky is dobra ver

Nem csak Sándor Zsuzsa, hanem Demszky Gábor, az azóta megboldogult SZDSZ két évtizeden át főpolgármesterkedő veterán politikusa is szabadulna horvátországi nyaralójától. A Magyar Idők írta meg, hogy Demszky Gábor eladja a 2002-ben megvett, majd felújított, az Isztriai-félszigeten fekvő Kusariban lévő házát, az ingatlanért mintegy százmillió forintnak megfelelő horvát kunát vagy eurót szeretne kapni. A luxusnyaralóban sokáig nagy élet volt, a főpolgármester és aktuális házastársa politikus barátai, cégvezetők, művészek adták egymásnak a kilincset. Legutóbb tavaly augusztusban Demszky Gábor és a kusari villa azzal került be a hírekbe, hogy ötödik feleségével itt tartották a mézesheteiket, a nyári díszvendégek pedig nem mások voltak, mint Heller Ágnes filozófus és Magyar Bálint liberális kultuszminiszter. Az egyre furcsábban viselkedő Demszky – lásd a tavalyi országgyűlési választáson a sorban állók között való röplapozását és a kormánypárti riporterekkel „vívott” full kontaktcsatáit – állítása szerint súlyos milliókért eladta a szamizdat gyűjteményét.

Az írás eredetileg a Tűzfalcsoport blogján jelent meg.