Forrás: shuttertock.com/Truevector
Hirdetés

Az ellenzék fáradságos munkával kiderítette: idén már hétszer helikopterezett a rendőrség gépével Szijjártó Péter. Tényleg fura, hogy egy külügyminiszter ahelyett, hogy takarékossági okokból otthon ülne a tévé vagy a számítógép előtt, esetleg Népszava-cikkeket olvasna, inkább időt igyekszik spórolni, hiszen sok helyen kell személyesen megjelennie. Azért fizetjük, az a dolga, hogy képviselje a magyar érdekeket, gazdasági-politikai kapcsolatokat építsen, szövetségkötéseken ügyködjön, szemmel tartsa a magyar kisebbségek sorsát, tárgyaljon az EU, a NATO, a Távol-Kelet, Amerika befolyásos személyiségeivel. Szerencsére ismét elég nagyban játszunk, s nem a kizárólagos igazodás szabja meg a magyar külpolitikát. 

Hála az égnek, hogy van egy agilis külügyminiszterünk. 

Én inkább azon bosszankodom, miért csak hétszer, vagyis havonta átlag 0,7 alkalommal? Ha megvettük a drága gépeket, az a jó, ha repülnek. Ezért vannak. Az sokkal drágább és értelmetlenebb volna, ha a rendőrség udvarán parkolnának naphosszat. Ha pedig használják, ugyan ki? A belügyminiszter? Vajon Pintér Sándor hányszor repült vele az idén, és ezt méltányosnak tartja-e az ellenzék? Vagy csak a főrendőr ülhet bele? Esetleg James Bond? Vagy a szociális igazság alapján Kovács II. őrmester, amikor az abádszalóki kocsmában razziázik? Azt Hadházy tudomásul venné? 

Hozzáteszem, valószínűleg kis- és nagyrendőrök is bepattantak a rotor alá, ha szükségesnek mutatkozott, de akkor éppen nélkülözni tudták, amikor a külügyminiszternek kellett, és nem a Balaton-parton Bornemissza Gergelyre vadászó Ötvös Csöpi orra elől vitte el Szijjártó.

Korábban írtuk

Tudjuk, amikor baloldali kormányzat volt, minden miniszterük futva, illetve rollerrel közelítette meg az aktuális célpontot. Pedig, azt gondolom, ha Karácsonynak hirtelen szüksége volna a helikopterre, mert Pozsonyban fontos árvízvédelmi találkozója van a Duna-menti városok polgármestereinek, ő is elkérhetné. Persze ő nem vetemedne ilyesmire. 

Üldögélne a tanácsteremben a passaui, a linzi, a bécsi, a pozsonyi, a komáromi, a belgrádi polgármester, már csak a budapestire várnak. „Hol a Gergő?”, kérdi valaki. „Most biciklizik át a Vértesen, de ha kijut a Kisalföldre, már gyorsabban gurul majd. Addig mi itt pókerezzünk vagy döntsük el nélküle, mi legyen. Mert a Duna csak emelkedik.”

korábban írtuk