„Az a vesztes, aki nem engedheti meg magának, hogy veszítsen.”
(Robert Toru Kiyosaki)

Hirdetés

Mátyás? Mátyás már a múlté. A ma embere vigyázó tekintetét a haza egyik legbölcsebbikére (ha nem egyenest a legbölcsebbikére), Hadházy Ákosra veti. Igazságos Ákosnak Bíró László bukása után csupán percekbe tellett Facebook-oldalára posztolnia azt az igen hosszadalmas irományt, melyben lerántja a leplet… nos… leginkább saját magáról, valamint a horror,- avagy moslékkoalíció néven elhíresült vörös brigádról. 

***

A print, azaz nyomtatott sajtó idejében dívott világszerte, hogy valamely komoly esemény előtti napon két vezércikket írtak ugyanabban a témában. Nagyobb volumenű eseményeknél olyan is előfordult, hogy az első közlésért folyó versenyben a lapokat ki is nyomtatták, majd vártak. Aztán ha az esemény sikerrel zárult, akkor az örömittas vezércikk nyert, ha meg nem, akkor a sajnálkozó, vagy éppen az „ugye, megmondtam” típusú lappéldányt küldték ki.  

Hadházy cikke az „ugye, megmondtam” kategóriába tartozik. Ám az iromány terjedelme, valamint igen korai publikálása okán engedtessék meg nekem, hogy éljek a gyanúperrel, s feltételezzem, hogy Ákosunk gépén ott lapul egy Bíró László győzelmére tartogatott szöveg is. Mivel azonban sem etikus, sem etikáltan hacker nem vagyok, muszáj volt magamtól kitalálnom, hogy vajon Hadházy mit publikált volna közösségi oldalára az internacionalista jelölt győzelme esetén? Íme!

Korábban írtuk

***

Valós:

„Néha vannak olyan helyzetek, amelyekben nincs jó megoldás. Az ellenzék olyan helyzetet teremtett, amelyben ma csak veszíthetett. Legelőször is tisztázzuk: a mai nap sem valódi, tiszta választás volt Borsodban, hiszen a milliárdokból kitömött kormánypropaganda, az EU-s támogatásokkal megzsarolt vagy megvett falusi polgármesterek nyomásgyakorlása miatt képtelenség egyenlő feltételekről, valódi választásról beszélni. Ne legyenek kétségeink, az ország jelen helyzetében egy valóban szabad és tisztességes választáson a fideszes jelölt örülne, ha eléri az 5 százalékot!”

Fiktív:

Néha vannak olyan helyzetek, amelyekben egyetlen jó megoldás létezik. Bíró László győzelme bebizonyította, hogy az ország népe kormányváltó hangulatban van. Ez a tiszta ember egy tiszta választáson, fölényes győzelmet aratva mutatta meg, hogy a vidék lakosságát sem megfélemlíteni, sem lefizetni nem lehet.  

Valós:

„Van, amire azt tudom mondani, hogy jó az irány, de ne legyenek kétségeink, a Fidesz tovább fog keményíteni. Megteheti, mert az ellenzék az elmúlt években nem csinálta meg a házi feladatot: néhány hétvégi piacozás nem tudta semlegesíteni a propagandagépezet tízéves agymosását, semmivé tenni az így felépített alternatív valóságot. Az elmúlt években egyetlen éjszakát és napot szenteltünk csak a játékszabályok megváltoztatásának, de amikor otthagytuk az MTVA székházat, megüzentük, hogy egyelőre elfogadjuk a fennálló helyzetet.”

Fiktív:

Az irány jó, de ne legyenek kétségeink, a Fidesz tovább fog keményíteni. De már nem sokáig teheti meg, mert az ellenzék egyesített ereje megmutatta, hogy a valóságon túli valóságot igenis érti és akarja a nép, ahogyan a valódi változást is Bíró Lászlóval, ezzel a nagyszerű és nemes emberrel, aki némi segítséggel ugyan, de egymaga bontotta le a Fidesz kétharmadát örökre vagy tán annál is hosszabb időre. 

Valós:

„A recept az volt, hogy összeáll minden párt és várja a csodát. A csoda nem jött el: 2018-ban az ellenzéki pártok jelöltjeinek eredménye (nem számolva a kamupártokat) összesen csak 0,5%-kal maradt el a néhai Koncz Ferencétől. Ma ez majdnem 5 százalékra hízott. Látni kell, hogy a Fidesz szavazótábora stabil, ma is el tudja vinni szavazni azok többségét, akik 2018-ban rá szavaztak. Az ellenzéknek egyszerűen nincs elég szavazója ahhoz, hogy legyőzze a Fideszt. Az összefogás tehát nem sokat ér, ha a jelenlegi játékszabályok mellett akarunk nekimenni 2022-nek.”

Fiktív:

A recept az volt, hogy összeáll minden párt, és nem a csodát várja, hanem tesz is a csodáért, hiszen, amint mindannyian tudjuk, Meseország mindenkié! Az eredmény pedig nem is maradt el. A kormánnyal szembeni liberális erők bebizonyították, amit 2018-ban is harsogtak: hogy együtt igenis több szavazójuk van, mint a Fidesznek, és sokkal több, mint az MDF-nek. Ez az előny pedig 2022-ig egyre személy majd.

Valós:

„A jelölt személye is közrejátszott abban, hogy ma az ellenzék számára nem túl fényes eredmény született. A pártok ugyanis azt hitték, ha »összefogás« van, minden van, a jelölt személye egyáltalán nem is lényeges, bárkit el lehet indítani. Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét.”

Fiktív:

A jelölt személye is közrejátszott abban, hogy ma az ellenzék számára fényes eredmény született. Bíró László, ez a remek ember, aki számtalanszor bebizonyította lokálpatriotizmusát éppúgy, mint természetszerű humanizmusát, valóságos záloga volt a győzelemnek. Bírónak, aki már vállalkozóként is megmutatta, hogyan kell sikeresen és felelősen céget vezetni, alkalmazottakkal bánni, az egyszerű zempléni emberek, ezek a tanulatlan, ámde jólelkű parasztok bizalmat szavaztak. Ezt a bizalmat pedig Bíró – igazi européerként – magára költötte.  

Valós:

„A kormánypropaganda ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódtam az ügyről és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartom. A »szociális szövetkezetezés« 2014-2015-ben gyakori fideszes elkövetési mód volt és a vizsgálataim alapján ez a történet is alkalmas lett volna egy Korrupcióinfó illusztrálására. Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy, nem beszéltem róla nyilvánosan, de a pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam.”

Fiktív:

A kormánypropaganda ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódtam az ügyről, és elmondhatom, hogy a varrónők igenis ki lettek fizetve! A cafeteria megváltására mindegyikük ötven darab jobbikos lufit, valamint egy-egy személyre szabott, méretben passzoló, Jakab Péter aláírásával ellátott Nagy-Magyarország mintás pólót kaptak. Bérhátralékukat pedig Bíró László személyesen fektette be egy MLM típusú, Vona Gábor által ajánlott befektetési formába, mely az előrejelzések szerint 2030-ra tizenötszörös hasznot fog hozni. Ezekről a tényekről a pártelnököket is és Czeglédy Csabát is tájékoztattam.   

Valós:

„Bíró László nem volt jó jelölt, az viszont nem az ő hibája, hogy nem találtak a helyére mást: az ellenzéki pártok nagyon komoly szervezeti problémákkal küzdenek, egyszerűen nincs elegendő jó jelöltjük mind a 106 választókerületbe. Az összefogás egyszerűen semmit sem ér, ha nincs szervezettség, például nincs elég aktivista. Ma Borsodban úgy sem volt 220 ellenzéki delegált a 110 szavazóhelyiségben, hogy pártelnökök és politikai celebek is jelentkeztek oda.”

Fiktív:

Bíró László a lehető legjobb jelölt volt, olyan jelölt, akinek a helyére más alkalmasabbat keresve se találhatott volna a liberális koalíció. Személyének fellelése és győzelemre vezetése természetesen a jól felkészült, CEU- és NGO-kompatibilis aktivistáinknak is köszönhető.

Valós:

„Az ellenzék veresége óriási pofon. De néha egy pofon felébreszti az aléltat. Meg kell érteni, hogy csak akkor harcolhatunk ki valódi, tisztességes választásokat , ha vereség után összefogva nekimegyünk végre a játékszabályok megváltoztatásának; ha a vereség után a pártkádereken kívül is esélyt adunk más jelölteknek is; ha a vereség után végre tényleg a nyakába veszi az országot a 60 fizetett parlamenti képviselő, és talál minden faluba néhány olyan ellenzékit, aki vállalja elkötelezettségét és segít a következő választáson. Akkor nem lesz hiábavaló a borsodi pofon, ha az utolsó pillanatban felébreszt bennünket.”

Fiktív:

A mai győzelem óriási pofon a Fidesznek. De vigyázat! Egy pofon néha feléleszti az aléltat! Ezért ezzel a győzelemmel a tarsolyunkban most a nyakunkba vesszük a vidéket, és addig járunk keresztbe-kasul, amíg a vidék a nyakunkból a bokánkra nem kerül. Akkor aztán szépen átlépünk rajta, tisztességgel, szeretettel taposva, ahogyan csak az tud taposni, aki taposással jutott a csúcsra. Aztán ugyanezzel a lendülettel visszamegyünk budai villáink magányába. Mert azért az ország az Budapest.  

***

Mint tudjuk azonban, Dr. Koncz Zsófia toronymagasan nyert. Ezzel pedig az a bizonyos örömködő verzió – vélhetőleg – örökre megsemmisült, akárcsak Jakab Péter értelmes mosolya vagy Kunhalmi Ágens szamárcsicsergő kacagása. 

A tetejébe még Szerbiát is megverte nemzeti válogatottunk, szóval nagyon úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP-t is szereti a nép, és a stadionokra is szükség van.