Fotó: Képernyőfotó
Hirdetés

„A tegnapi szörnyű orosz rakétatámadás a kijevi gyermekkórház ellen mindenkit megdöbbentett. Nincs háborúzó gyerek. Ők nem tehetnek semmiről. Még esélyük sem volt az életre” – írta keddi Facebook-bejegyzésében Magyar Péter, valamint szinte könnybe lábadt szemekkel – róla el tudom képzelni – azt is kiírta: „Holnap hajnalban a Tisza Párt és a magyar emberek képviseletében Kijevbe utazom. Apaként nem tehetek másként.”

De milyen apaként nem tehet mást, alelnök úr? Amit ebbéli minőségében eddig önről megtudhatott a nyilvánosság, az azt mondatja velem, hogy olyan édesapát, mint Magyar Péter, kockázatos ráereszteni Kijevre, hiszen ha például Klicsko polgármester úr köszöntésképpen, meg hogy daliásabbnak érezze magát, mint amilyen, megkínálja néhány vodkával, azon nyomban óvóhelyre kell terelni a tinédzser lányokat, mielőtt még vonaglani kezdene a lábuk között a háborús törmeléken.

Azt is írta, hogy a „magyar emberek” és a „Tisza párt nevében” utazik Ukrajnába és visz magával orvosi eszközöket meg az önzetlen hívei által gyűjtött kötszert, gyógyszert a tragédia helyszínére. Dicséretes és tiszteletre méltó cselekedet, de ha kérhetem, akkor ön az én nevemben mint magyar ember nevében ne utazzon Kijevbe – meg máshová sem –, mert az rám nézve szégyenteljes.

Mert szerintem önnek a vonatkupé helyett erkölcsrendészeti kihallgatáson kellene ücsörögnie, amennyiben igazak a hírek, miszerint az Ötkert tinidiszkójában obszcén és perverz megjegyzéseket tett a kiskorú lányokra.

Korábban írtuk

A kalandos életű spanyol író, Cervantes vetette papírra, hogy „apának érdeme nem szerez a fiúnak kíméletet.” Gondolt már például egy ilyen „aranyköpés” jellemformáló tartalmára, tisztelt édesapa-alelnök úr? Az ön eddigi érdemei vajon milyen kíméletet szereztek a fiai eddigi életében?

Visszatérve a kijevi gőzösre. Vigyenek, persze, hogy vigyenek segélyt meg szeretetet, csak javaslom, ne ön legyen ennek az amúgy is politikai színezetű jótékonykodásnak a makulátlan nagykövete. Tudom én, és lebeszélem róla, mert hiába iparkodik és másolja Orbán Viktor miniszterelnököt, ön annak a békevonatnak az ütközőjére sem ülhetne fel.

Biztosan akad önzetlen hívei között nem is egy, valóban alkalmas édesapa, aki elmondhatja magáról, apaként tényleg nem tehet mást. Na, ő utazzon Kijevbe.

Az olyan jellemtöpörtyűk pedig, mint ön is, segítsenek felpakolni az adományt a rámpára.