Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala
Hirdetés

Novák Katalin ünnepélyes beiktatása jelképes üzenete annak, hogy új értelmet és új minőséget kap a magyar államiság eszménye.

Beleillik abba a sorba, amit látunk hazánk fejlődésében. Ebben kiemelt jelentőséggel bír a magyar egység helyreállításáért tett legfontosabb és nemcsak jelképes intézkedés, a határokon átívelő, közjogi nemzetegyesítés és a kettős állampolgárság megadása a trianoni békediktátum miatt határon kívül rekedt nemzettestvéreinknek. 

Folytatva a sort, említhetjük a gazdasági, politikai, államigazgatási rendteremtést, és hogy mindenki újra és újra léphet előre egyet annak megfelelően, hogy éppen hol tart az ország a fejlődésben. Sok mindent fel lehet sorolni, a családtámogatást, az idősek megbecsülését, a munkaalapú társadalom gyakorlatát, ami a legjobb esély a boldogulásra. 

Nincs olyan terület, ahol ne történt volna kedvező változás, jóllehet mindig van feladat és kihívás a további, szükséges fejlesztések kapcsán. Ezek megvalósulására azonban az elmúlt időszak eredményei adnak bizonyítékot, hogy nemcsak ígéretekről, várakozásokról, hanem bizalomra okot adó, valódi eredményeken alapuló akciótervekről beszélhetünk. 

Korábban írtuk

Az április 3-i választáson a magyarok ezért azt mondták, nyerő felálláson nem változtatnak. Novák Katalin egy ilyen helyzetben kapta meg kiemelt bizalommal azt a történelmi szerepet, mellyel új fejezetet nyithat a magyar államiság fejlődésében. 

Mint mindig, most is két irány van. Magyarország tündöklése vagy bukása. Kárpát-medencei itt tartózkodásunk óta az országnak mindkettőben volt része, de sosem hagyta el magát, sosem adta fel. 

És most itt vagyunk ezredévnyi múlttal a hátunk mögött, felcsillan előttünk egy dicsőséges jövő. Ezért is okkal becsülhetjük meg Himnuszunk első sorát mint meghallgatott könyörgést, mely mindvégig támasz és motiváció számunkra, míg nemzetünk él és élni akar:

„Isten, áldd meg a magyart!„

Ennek szellemében kívánok jókedvű ünneplést minden magyar honfitársamnak! 

Isten segítse Magyarország államfőjét!