Soros György saját bizalmi emberét ültette az Európai Unió egyik vezető pozíciójába. Egy fénykép tanulsága szerint a katalán Josep Borrell már a kinevezése előtt egyeztetett Sorossal migrációs és uniós kérdésekről. A gyanútlan olvasó számára adja magát a kérdés: miért kell egy amerikai milliárdossal egyeztetni Európát érintő ügyekről? Ám a mindig kritikus baloldali médiát szemmel láthatóan nem érdekelte a téma, és mindenki elsiklott afölött, hogy az Európai Unió egyik vezetője nem az európai állampolgárok, hanem Soros György érdekeit szolgálja.

Hirdetés

A baloldali spanyol kormányban a katalán hazaárulást egy külügyminiszteri poszttal jutalmazták, majd a 72 éves Josep Borrell a spanyol külpolitikát az európai kül- és biztonságpolitikára cserélte le.

A baloldali politikus szerint az emberek migránsokat akarnak befogadni

Teljesen értelmezhetetlen az új, Brüsszelbe delegált sorosista politikus állítása, amely szerint „a helyi spanyol közösségek nagyon pozitívan reagálnak a migránsokra, és készen állnak emberek befogadására„.

A katalán politikus is azon a véleményen van, mint az összes többi baloldali, szerinte a migrációt legálissá kell tenni, úgy véli, hogy „nem lehet egyszerűen lezárni a határokat, hanem rendezett mederbe kell terelni a migrációs folyamatokat.”

Josep Borrellnek szerencsére vannak kritikusai is, és bár az efféle hangokat megpróbálja teljesen elnyomni a baloldali-liberális média, ennek ellenére sokan úgy vélik még Spanyolországban is, hogy a saját nemzetét eláruló katalán politikus „teljesen romba fogja dönteni az Európai Unió diplomáciai megítélését.”

A sorosista politikusnak azonban vannak pénzügyi természetű botrányai is. 2015-ben kénytelen volt lemondani egy zöldenergia-vállalat igazgatótanácsi tagságáról, mert korrupciógyanús ügyletekkel foglalkozott, később pedig bennfentes kereskedelem miatt szabtak ki rá 30 ezer eurós büntetést. Olyan is előfordult, amikor a Deutsche Welle német tévécsatorna munkatársai a katalán függetlenségi mozgalom miatt bebörtönzött politikusokról kérdezték, Borrell úriember módjára, válasz nélkül kisétált a stúdióból.

Cinikusan Németországba küldené az összes migránst

A diplomáciai főképviselő nem éppen diplomatikus modoráról vált híressé, egy korábbi interjújában nyíltan kimondta, hogy azért kellenek a migránsok, mert Európának vérfrissítésre van szüksége. Az alábbi felvételek a kerítéssel elválasztott spanyol-marokkói határon készültek, és jól látszik, amint afrikaiak százai törnek át a pengékkel és szögesdróttal megerősített kerítésen. Borrell ezeket a felvételeket követően tette a „vérfrissítésre” utaló megjegyzését.

Josep Bor­rell spa­nyol kül­ügy­mi­nisz­terként korábban úgy ajnározta a migránspolitikáját, hogy di­csérve kért se­gít­sé­get, ugyanis szerinte Ang­ela Mer­kel meg­men­tette Európa be­csü­le­tét azzal, hogy 2015-ben meg­nyi­totta az or­szág ha­tá­rait a mig­rán­sok előtt. Ám gyorsan hozzátette: a né­me­tek annyira jók, hogy még a Spanyolországba ér­kező mig­rán­so­kat is Né­met­or­szágba kell küldeni.

Az új brüsszeli vezető cinizmusa sem ismer határokat, látszólag a nyitott kapuk politikájáról beszél és szidja Magyarországot a határkerítés miatt, ám rátolná a migrációs válságot Németországra, Olaszországra, valamint hazánkra, miközben hatalmas falat épít Afrika és Spanyolország határára.

Miközben Brüsszelben Soros emberei azon ügyködnek, hogy még több migránst hozzanak Európában, és erre a feladatra egy olyan spanyol baloldali politikust jelölnek ki, aki már minimum egyszer elárulta saját nemzetét, addig Spanyolország lassan elérkezik a tűrőképessége határára. A hivatalos statisztikai adatok alapján a Spanyol Királyságban 3,5 millió regisztrált munkanélküli van. A fiatalkorúak körében a munkanélküliségi ráta 34 százalék, a teljes munkaképes korú népesség körében pedig 16,1 százalék. Az országban már él 4,6 millió migrációs hátterű személy, akik döntően Latin-Amerikából, Marokkóból és Romániából származnak.

Az írás eredetileg a Tűzfalcsoport blogján jelent meg, azt erre a linkre kattintva érhetik el.