Fotó: shutterstock.com/Jurgis Mankauskas
Hirdetés

Egy Hamu nevű, magát történészprofesszornak állító illető (Timothy Garton Ash) azt hazudja, hogy a britek kilépése az unióból őszinte cselekedet volt, míg a miénk, vagyis Orbán Viktoré hamis, mert ellenállunk az uniós erőszaknak, hogy fogadjunk be több migránst meg népszerűsítsük a bolond LMBTQ-izéket (szervezetnek nem lehet nevezni ezeket), miközben elfogadjuk a támogatást és bent maradunk az unióban, ergo, minket ki kell zárni.

Ezt üvölti egy olyan ürge, akinek a hazája egy ideje nem tagja az uniónak, tehát semmi köze hozzá, hogy itt, belül mi zajlik. Egy olyan állam professzora követeli a mi kizárásunkat, amelyik „őszintén” azért lépett ki az EU-ból, mert tudta, hogy a nagy testvér, az USA majd a hóna alá nyúl. 

Nekünk nincs nagy testvérünk. És amivel minket vádol – konzervatív, keresztény, nacionalista (utóbbi a patriótának egy rosszul hangzó és helytelen megfogalmazása) –, azokra az értékekre mi büszkék vagyunk, és nem olyan régen még Európa is büszke volt. Nem mi változtunk meg, az európai elit őrült meg. Az antiliberális vád pedig így megfogalmazva nem igaz. 

A hamu meg majd belepi a bolondok marhaságait is egyszer. n

Korábban írtuk