Fotó: MTI/Máthé Zoltán, szerk.
Hirdetés

A cikkben végigvették a két politikus közötti legalapvetőbb különbségeket, a főpolgármester pedig ennek kapcsán megjegyezte: „ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”. Mintha az alkat a politikában fontos lenne.

Karácsony ritkán őszinte, ha mégis, abból soha nem sül ki jó. Gondoljunk csak a róla korábban kiszivárgott hangfelvételekre, például amikor azt mondta, „ha visszamegyek Zuglóba, akkor ott engem elásnak”, vagy amikor 2017-ben úgy fogalmazott, „alapvetően az az érzésem, hogy a f.szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem”. Ez a két, nem a nyilvánosságnak szánt mondat is rávilágított arra, hogy Karácsony Gergely milyen irányítható, illetve hogy mennyire nem kitartó.

Szóval Karácsonyból ezúttal is előtört a valódi énje, amikor Orbán Viktor kapcsán a testi adottságaik közötti különbségeken kezdett „viccelődni”. Ám utólag valaki szólhatott neki, hogy ez politikailag sikamlós terep, úgyhogy pénteken délelőtt szokásos „munkahelyén”, a Facebookon kezdett magyarázkodásba:

„A lap újságírója a velem készített interjúban sok más mellett azt is végigvette, miben különbözök én a miniszterelnöktől. Arra jutottunk, hogy szinte semmiben nem hasonlítunk, ám ekkor, az elvi, elkötelezettségbéli, stílusban megmutatkozó különbségek mellett tettem egy viccesnek szánt megjegyzést a testalkatunkból fakadó különbségekre is. Rossz vicc volt, nem kellett volna” – írta. „Mert tudom, ilyennel nem viccelünk, ez nem lehet része a politikai vitáknak, mindenkinek kijár az alapvető tisztelet. Sajnálom, hogy az a látszat keletkezhet most, mintha ezt nem tudnám, pedig nagyon is tudom, és ehhez tartom magam. Elnézést kérek mindazoktól, akik a rossz tréfámat sértőnek találják, igazuk van” – magyarázkodott Karácsony, aki ezúttal sem tudott úgy viselkedni, mint egy érett férfi.

Korábban írtuk