Az európai kulturális háború, a PC-erők térfoglalása a nyári hőségben sem hagy alább. Ezúttal Németország heroikus liberátorai áldoztak a multikulturalizmus oltárán – az 1. FC Köln focicsapatának új mezére ugyanis a híres kölni dóm mellé a város egyik mecsete is felkerült. A megfelelési kényszer ezzel új szintre lépett a germán haladók körében.

Hirdetés

Az új mez a 2018-ban megnyílt mecsetet ábrázolja, a kölni klub pedig mindezzel azt üzeni: nyitott a világra.

Hangzatos szöveg a kirakatban, totális önsorsrontás a háttérben.

Az ügy arra az alapvetésre mutat rá, ami a bevándorlási válság 2015-ös eszkalálódása óta Nyugat-Európa rákfenéje – a kulturális pusztítást az echte német önmaga végzi el.

Nem az iszlamisták erőszakos terjeszkedése az, amit látunk, hanem egyes önfeladó helyi szereplők (celebek, politikusok, újságírók, vállalkozók és futballklubok vezetői) ténykedése. Ők azok, akik önkívületben lengetik a civilizációs fehér zászlót, és sorra adják fel az európai identitásőrzés hídfőállásait egy idegen kultúrkör kegyeiért.

Korábban írtuk

Fotó: shutterstock.com/Uwe Aranas
A kölni mecset

A szimbolikus tér újszerűnek ható történései jelen esetben hatványozottan fontos üzenetet hordoznak. Ma még csak a templomaink mellé helyezik a mecseteket – aztán szépen lassan eltűnnek ezek a keresztény imahelyek.

És holnapra arra ébredünk, hogy nemcsak a mezeinket, hanem minket is lecseréltek az „új európaiakra”.

Ám mégis van reménysugár: a kölni focicsapat Twitter-oldalát ugyanis kritikus kommentelők lepték el, egyes rajongók élesen bírálták a klub lépését. A hozzászólók közt volt, aki azt írta, a muszlimokkal és jelképeikkel nem tud azonosulni, míg más gúnyosan javasolta, hogy a nyitottság jegyében legyen rózsaszín a következő szezon csapatmeze.

És habár a szólás szabadsága elviekben érvényesül Németországban, mégis az tapasztalható, hogy a gyakorlatban retorziók érhetik azokat, akik felvállalják eltérő véleményüket. Nyilvános megszólalással egzisztenciájukat is kockáztathatják – számos munkaadónál íratlan szabály a liberális értékeknek való megfelelés, hiszen arrafelé a korszellem és a legkülönfélébb érdekek ezt diktálják. Ha a közösségi oldalakon elhajló véleményt lát a munkáltató, könnyen lehet, hogy az egyszeri munkavállalónak hétfőn már nem kell bemennie dolgozni. Épp ezért annál üdítőbb és bátrabb jelenség még egy egyszerű komment is, ami a baloldali véleménydiktatúra ellen emeli fel a szavát.

A megmaradásért ez az ellentmondó tömeg tud tenni. Ha elég erélyesek lesznek a hagyományos értékeket védők, eljöhet a változás, ami letéríti tévútjáról a jelenlegi kamikaze-vezetést. Bár nem nagyon halljuk a hangjukat, mégis sok német van, aki képes tenni Németország megmentéséért.

És ezzel Európa megmaradásáért.