„A hangya igen előrelátó állat, ami már azért is csodálatos természeti tünemény, mert a szeme oldalt van.”
(Nagy Lajos)

Hirdetés
Fotó: ShutterStock/Witsawat.S

Sok hazai törpe kisebbség érzi úgy, hogy valami végre megindult. Igaz, hogy egyelőre csak a melegek kaptak az év 12 hónapjából egy teljes hónapot, de már ez is szép eredmény, tekintve, hogy először egy nap, majd egy hét, s végül harminc teljes nap jutott nekik. Ugyanakkor szép számmal vannak még méltatlanul mellőzött kisebbségek hazánkban. Ezek egyikének, a Magyar Hangyafarmosok Szövetségének, azaz a MarHaFar-nak a petícióját teszem most közzé, hátha valaki rajtuk is segít!

Tisztelt Illetékesek!

Illetékességükben bízva, s természetesen levelünket kellő számú illetékbélyeggel nyomatékosítsa, kérjük Önöket, hogy petíciónkat elolvasni, s az abban írtakat megfontolni szíveskedjenek!

Arra kérjük Önöket, hogy számunkra közösségépítő, érzékenyítő, büszkeségnövelő és csapatépítő célzattal az év 11 hónapjából (egy ugye már a melegeké) számunkra 30, azaz harminc napot, tehát egy teljes hónapot – az ehhez szükséges összeggel egyetemben – biztosítani szíveskedjenek! 

Korábban írtuk

A Hangyás Hónap tervezett programjai, a programok célmegjelölésével:

1: Vállald, ha hangyás vagy!

A „hangyás” kifejezés eddig méltatlanul bántó, pejoratív felhanggal bírt, szándékoltan elferdítve az igazságot, miszerint ha valaki hangyás, akkor az abszolút nem őrült, ellenben büszke, állatszerető, kiemelten kitin-érzékeny lény. Ám azt, hogy hangyás, csak egyik hangyás mondhatja a másikra, vagy egy hangyás saját magára. A nem hangyásnak a hangyásra a megfelelő szó a „száraz”, mivel a bolyban is szárazság uralkodik.  

2: Hogyan legyen hangyafarmod?

Online TikTok- és YouTube-szemináriumok tartása annak leképezésére, hogy miként válhatunk hangyafarm-tulajdonosokká, hogyan szerezzünk megfelelő dobozt a kolóniának, hogyan alakítsuk ki, hogyan szerezzünk királynőt, és hogyan mondjuk el anyánknak, hogy ne vágjon ki vele együtt minket is otthonról?

3: Hétköznapi tömeggyilkosok?

A rovarirtók már eddig is milliárdokat öltek meg; egész fáraóhangya kolóniák dicstelen haláláért felelősek. Számukra a legenyhébb retorzió a halálbüntetés visszaállítása lenne.

4: A tiéd csak hangyányi? Légy rá büszke!

Érzékenyítő tréningek a bölcsődék felső tagozatától az egyetemek alsó tagozatáig, avagy ha a méretünk odalent csak hangyaf…nyi, legyünk rá büszkék, mert bármilyen kicsiny is a hangyáknak, mégis többen vannak, mint mi, emberek! Szóval egyértelmű, hogy nem a méret a lényeg!

5: Tojás-szépségverseny

A kolóniatulajdonosok által birtokolt tojások díjazása. Reményeink szerint ez az egyfajta sporttevékenységnek is beillő megmérettetés 2030-ra bekerül az olimpia hivatalos sportjai közé, kiszorítva a csekély érdeklődést kiváltó vízilabdát.

6: Ne gyűlöld a termeszeket!

Rengeteg nem hangyás gyűlöli a termeszeket, hiszen dacára kinézetüknek és kolonizáltságuknak, a termeszek valójában a csótányok rendjébe tartozó epifamiliák. Ez a fajta megkülönböztetés azonban még a hangyatulajdonosok körében sem tolerálható, hiszen hosszú távon fasizmushoz és bokasüllyedéshez vezet. Jelen ismereteink birtokában ugyanis majdnem biztosak vagyunk abban, hogy a legtöbb termesz elképzelhetően hangyának képzelheti magát.

7: Ne szégyelld a hangyáidat!

Elképesztő, de még mindig rengetegen vannak, akik valósággal szégyellik a házukban, lakásukban lévő hangyákat, s úgy gondolják, hogy őket nem érdekli, melyik hangya mit csinál, amíg négy falon kívül teszi. Ez a szégyen meg is nyilvánul, amikor eladáskort nem említik a leendő vevőknek a falak között bujkáló rejtett kincset. Győzzük le együtt a tudatlanságból eredő rosszindulatot!   

Ilyen és hasonlóan érdekes programokra várjuk szíves segítségüket, s amennyiben számításaink megfelelnek a valóságnak, az egész egyhónapos programsorozat már nevetséges 54,3 milliárd forintból megvalósítható lenne. 

Várjuk minden kedves adakozó adományát, a legkisebb összegtől a legnagyobbig!

Üdvözlettel:

A MarHaFar vezetősége

Sokáig éljen a királynő!

Lélekig hatoló, csodálatos érzés látni, ahogyan hazánk mellőzött és lenézett, évtizedek óta diszkriminációban élő kisebbségei egymás után jönnek elő a fényre (kivéve a vakond-fetisiszták), hogy új és új hónapokat szakítsanak ki maguknak a naptári évből! 

Segítsük őket, hogy még a mi időnkben megszűnjön kontinensünkön, az Európai Egyesült Államokban az összes előítéletes magatartás!