Fotó: MTI/Fischer Zoltán
Hirdetés

Az persze eddig is teljesen nyilvánvaló volt, hogy tizenkét éve az Orbán-kormány minden pénzt folyamatosan ellop. Mert ha nem így lenne, akkor a világon egyedülálló családtámogatási rendszer és rezsicsökkentés, a 25 éven aluliak adómentessége, az alacsony társasági adókulcs, az egymillió forintig nagyon kedvezően adózó katások, nyugdíjprémium és lakásfelújítási támogatások helyett valamennyi ifjú pár Honoluluba mehetne nászútra, az oroszok nekünk fizetnének minden köbméter eltüzelt gáz után, és 25 éves koráig mindenkinek csak annyi lenne a dolga, hogy fél évet Disneylandben, felet pedig a Sziget Fesztiválon töltsön.

Most azonban lebukott végre az Orbán, mert olyan nyilvánvaló képtelenségekre hivatkozva, mint hogy háború van a szomszédunkban, elszálltak az energiaárak, a világot rettenetes infláció sújtja, továbbá az EU visszatartja a nekünk járó kifizetéseket, „megtagadta” a rezsicsökkentést. Ezentúl csak az átlagfogyasztásig biztosítják a kedvezményt, azon felül a megemelik az árat, az áramét a duplájára.

Csak azt nem tudom, vajon mennyit lophat a német kancellár, a svéd miniszterelnök, az olasz, a holland és a többi kormány, ha ott 8-10-szeresére emelkedtek a rezsiköltségek.

Korábban írtuk