– Ennyi bűnöző előtt még életemben nem beszéltem – bűzhödte bele az Országgyűlés légterébe Jakab Péter, a Ballik új parlamenti egzisztenciája. A nemzeti oldalról Heller Ágnes ölébe átsimicskázott dezertőr párt tahója mellé nem volt rest, és felzárkózott egy másik tahó, bizonyos Tordai Bence, ami – mintha csak kültelki söntésben kedélyeskedne – Orbán úrnak próbálta szólítani a miniszterelnököt.

Fotó: MTI, szerk.

Fotó: MTI, montázs

E két izé szót, sőt, betűt sem érdemelne, hiszen mulandó rühecskék csupán a magyar nemzet testén, legkésőbb 2022-ben mind elfelejtjük azokat. A jelenség azonban árulkodó és beszédes, hiszen pontosan kijelöli nevezett létformák helyi értékét.

Az pedig az intellektuális és erkölcsi genezisüknek tekinthető Marosán Györgyben gyökerezik. A véresszájú komcsi pék tudott ugyanis akkora ordas suttyó lenni, mint az említett két ázalag.

Akik alapvetően cáfolják a biológia eddig öröknek hitt tételeit. Jakab és Tordai ugyanis egyértelműen bizonyítják, hogy a gyökérből bizonyos esetekben nem hajtás, hanem újra gyökér lesz, és a sarjadás nem felfelé indul, hanem létét a trágyában gazdag televényben teljesíti ki.

Ez azonban a legkevésbé sem kívánatos az Országgyűlésben. Ezért innen javasoljuk Kövér László házelnöknek, illetve minden épp ülést vezető parlamenti alelnöknek, hogy bátran éljenek az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény adta eszközökkel: „ha a képviselő az Országgyűlés tekintélyét, rendjét súlyosan sértő magatartást tanúsít, illetve magatartásával a házszabályi rendelkezések tanácskozási rendre, szavazásra vagy a szemléltetésre vonatkozó szabályait megszegi, az ülést vezető elnök rendreutasítás és figyelmeztetés nélkül javasolhatja a képviselő kizárását az ülésnap hátralévő részéből, illetve az 51/A. § alkalmazásával a képviselő esedékes tiszteletdíja csökkenthető.”

Itt az ideje a magyar Országgyűlés üléstermét Mikroszkóp-színpadnak vélő és annak megfelelő „humorral” izguló lényegtelenek helyükre küldésének.