Fotó: képernyőkép, szerk.
Hirdetés

„Ismerjük a régi kommunista trükköt: vádold azzal az ellenfeledet, amit te magad követsz el” – írta minap egyik nagyívű bejegyzésében Karácsony Gergely annak kapcsán, hogy a Miniszterelnökség magyarázata szerint azért ad pénzt a kormány kizárólag a fideszes önkormányzatoknak fejlesztésre, mert Karácsonyék elvették tőlük. 

A főpolgármester büszkén állítja, a főváros soha nem döntött politikai alapon arról, kinek ad támogatást. „Ez sosem volt a mi stílusunk, és csodálkozom, hogy nem nyílik meg a föld alattuk, amikor ilyeneket állítanak.” 

Na, ilyenkor nyílik ki a bicska az ember kezében…

Tisztelt főpolgármester úr! De! Ez – bármilyen furcsa is – pontosan az önök stílusa!

Korábban írtuk

És mielőtt ismét kommunistázna egy jót (az ön táborában van belőlük bőven), felsorolnám, hogy az elmúlt időszakban melyek azok fejlesztések, amelyeket a főváros megvont például Csepeltől – tudja, ez az a hely, ahol a fideszes Borbély Lénárd a polgármester. 

Az ön csepeli „mérlege” tehát a következő: 

–Tarlós István korábbi főpolgármesterrel született megállapodást felrúgva, ön gondoskodott arról, hogy ebben a ciklusban egyetlen méter fővárosi út felújítása se történjen meg Csepelen. A fővárosi utak tekintetében a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, a Védgát utca és a Szent László utca felújítása marad el. Mindegyik utca kiviteli tervvel és engedélyekkel rendelkezik. A Táncsics Mihály utcára a fedezet is rendelkezésre állt. 

– Leállította és visszavonta a P+R parkolók megépítését! Csepelen, a HÉV végállomásán, a fatelep területén, valamint a Szent Imre tér vonalában, a Csepel Művek területén épült volna több száz új P+R parkoló. Ezek most nem lesznek, Csepel pedig egyre élhetetlenebbé válik. 

– Ugyancsak ön volt az, aki visszavonta két másik kerülettel közösen elnyert 2,4 milliárd forintos bicikliút fejlesztést, amely összekötötte volna a kerületeket. Ebből az összegből Csepelen 840 millió forint értékű kerékpárosút-hálózat épült volna meg. 

Mindezek a döntéseket ön egyszemélyben, mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül, politikai alapon hozta meg. Utóbbi nem kérdés, hiszen például az útfelújításokból az a négy kerület maradt ki, ahol a választók fideszes, vagy a párt által támogatott polgármesternek szavaztak bizalmat. Őket csapta most arcul, tisztelt főpolgármester úr! 

Úgyhogy én csak egy dolgot kérek! Húzza meg magát és a nagyívű, fennkölt és hazugságokkal teli bejegyzések írogatása helyett foglalkozzon inkább a mára élhetetlenné vált főváros ügyeivel.