Fotó: képernyőkép, Facebook
Hirdetés

Amint arról a Demokrata is beszámolt, a rejtélyes álarcos alak legújabb videójában egyebek mellett a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójaként, Barts J. Balázsként bemutatkozó férfi hallható, aki a Városháza eladásáról és ezzel kapcsolatban a Városháza park látszatfelújításáról beszél.

– Ez a 4,7 hektár, amiből 3,9 hektárt eladnánk – mondja Barts. – Van itt három kibaszott dátum. ’22-ben parlamenti választás, ’23-ban százötven éves lesz Budapest és ’24-ben meg önkormányzati választás – folytatja később, majd a felek rátérnek a Városháza parkra is.

Most azért csinálunk egy közparkot, hogy egy év múlva szétromboljuk? Túl sok értelme tényleg nincs – veti fel az egyik beszélgetőtárs.

– Nem. Azért csinálunk egy közparkot, mert megígértük, hogy csinálunk egy közparkot – válaszolja a fővárosi vagyonkezelő központ vezetője, Barts Balázs.

– Nem a saját pénzükből csinálják – teszi hozzá gúnyosan egy harmadik beszélgetőpartner.

– Én azt is értem. De most csinálok egy parkot, hogy egy év múlva irgalmatlan módon széjjelvágjam. Tehát hogy baszki… – mondja erre, némileg felháborodva, az iménti akadékoskodó „hang”.

Az illetékes fővárosi vezetőnek azonban mindenre megvan a megoldási javaslata, a közbeszerzés megkerülésére is.

– Akkor utána itt, ezen a sarkon meg lehet építeni az új Városházát, tudod organizálni a többi területről, persze a parkot szétcseszed, az egy másik kérdés. Azért van ez 24-ben egy ilyen mondás, hogy akkor kiderül, van-e kellő bátorság vagy sem – zárul a felvétel Barts J. Balázs monológjával.

És akkor most ennek fényében olvassuk el az MTI hétfői hírét.

„Tervpályázatot ír ki a Fővárosi Önkormányzat az V. kerületi Városháza park megújítására, a beérkező pályaműveket jövő tavasszal bírálják el – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester. […]  Karácsony Gergely közölte: Budapest egyik szégyenfoltja a Fővárosi Önkormányzat épületének parkolásra használt udvara, és egyik nagyon fontos választási ígérete volt, hogy ezt a területet visszaadják a budapestieknek; a munka 2023-ban kezdődhet. […] Ebben az önkormányzati ciklusban a budapestiek sokkal közelebb kerülhetnek majd a Fővárosi Önkormányzat épületéhez is – mondta, hozzátéve: az érintett területre parkot képzelnek, amelyet a lehető legtöbb közösségi célra szeretnének majd használni.”

Szóval tervpályázatot írnak ki, mert ez az „egyik nagyon fontos választási ígérete volt” Karácsonynak, a pályázatot jövő tavaszig kell beadni, éppen akkor, amikor országgyűlési választás lesz, a munka 2023-ban kezdődhet, amikor „150 éves lesz Budapest”, vagyis 2024-re el is készülhet. Az önkormányzati választásra. És hogy mi jön azután? Ezt is hallhattuk Barts J. Balázstól, „akkor kiderül, van-e kellő bátorság vagy sem”.

Karácsony Gergely főpolgármesterségének eddigi két éve a magyarázkodásról szólt. Arról, hogy a hiperpasszív városvezető szomorkás hangon bizonygatta, csak a csúnya, gonosz kormány/Fidesz/Orbán Viktor miatt nem csinál semmit. Meg persze arról is szólt, hogy hülyének nézték a fővárosiakat, és például a gondozatlan gaztengerekre kitűztek egy-egy méhlegelő feliratú táblát.

Most végre azt hihetnénk, hogy két év után a főváros jelenlegi vezetőinek köszönhetően is épülhet valami jó Budapesten. Mert eddig leginkább csak a sok helyen indokolatlanul és átgondolatlanul felvonalazott, ezzel jelentős dugókat okozó biciklisávokat tudták felmutatni „eredményként”. 

Erre most kiderül, hogy valójában miről szól ez az egész parképítés. Ezzel is csak paravánt vonnának a tervezett ingatlanügylet köré. Aztán ha a választáson minden jól alakul, utána jöhet a biznisz.

Hogy Budapest talán legértékesebb ingatlanának eladásával a Nagy Választási Ígéretet is „szétcseszik”? A magas, vékony és „zöld” főpolgármester város közepére épített pici parkját? Tudjuk: „az egy másik kérdés”. Ami nekik nem számít. Csak a hatalom és a pénz.

Kapcsolódó írásunk
Korábban írtuk