Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a kedd esti barátságos futballmérkőzés előtt az ír válogatott valamennyi tagja letérdelt, a magyar játékosok azonban – ahogyan azt előzetesen is jelezték – nem térdeltek le, hanem a mezük karján olvasható „Respect” feliratra mutattak.

A történtek felzaklatták Erzsébetváros Gyurcsány-párti polgármesterét, aki a Facebookon intézett kirohanást a magyarok ellen:

„Az Index.hu arról tudósít, hogy »A kezdő sípszóra az írek letérdeltek, erre hatalmas füttykoncertet kaptak a tízezer nézőtől, a magyarok állva maradtak, ahogy az várható is volt. Ezért megkapták a publikumtól a ‘Szép volt, fiúk!’ elismerést.«

Na pontosan ezért nem érdekel engem a magyar válogatott, szégyellhetjük magunkat. Ma este Budapesten jobb volt írnek lenni…” – írta Niedermüller.

Niedermüller Péternek magánemberként természetesen joga lenne szégyellni a magyarságát. Nyilvánvaló, hogy valamiért sikertelennek érzi magát, de ahelyett, hogy saját magában keresné a hibát, rájönne, hogy vágyott céljaihoz hiányoztak a képességei, inkább szűkebb vagy tágabb környezetén vezeti le a feszültséget. Azt is tudjuk, hogy a frusztrált gyűlölködés Niedermüllernek már-már szokásává vált: korábban például „rémisztő képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

A probléma azzal van, hogy Niedermüller Péter politikus, ráadásul polgármester: márpedig ha szégyelli a magyarságát, rémisztő képződménynek tartja a fehéreket, a keresztényeket vagy éppen a heteroszexuálisokat, nyíltan bevallja, hogy inkább lenne ír (amerikai, angol, német, szlovák, román – hol ilyen, hol olyan), mint magyar, akkor biztosak lehetünk benne, hogy munkája során is azokért dolgozik, akik közé tartozni szeretne, nem pedig azokért, akiket gyűlöl.

Korábban írtuk