„A világ azé lesz, aki a legnagyobb reménységet nyújtja neki.”
(Pierre Teilhard de Chardin)

Hirdetés
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd, archív, illusztráció

Ez az írás nem arról szól, hogy miként kellene megvédenünk Orbán Viktort. Őt ugyanis védi a választói akarat. Az a bizonyos kétharmados felhatalmazás. Ez a cikk arra kíván rávilágítani, hogy az elkövetkezendő években hányan reménykedhetnek Orbán Viktor védelmében. S hányan remélhetik, azt, hogy Magyarország miniszterelnöke őket is képviselni fogja.

Az a bizonyos második migráció

Európában migrációs válság van, ezt kár tagadni. A válság viszont válságot szül. S ez a fajta gazdasági bevándorlás nem eredményez mást, mint gazdasági kivándorlást. Nevesen, hogy a már most részben elfoglalt országok munkaerőpiacán óriási zavart okoz a hirtelen felgyülemlett munkanélküli. A (munkavégzés nélküli) jobb élet reményében a Közel-Keletről és Afrikából az öreg kontinensre érkező kalandorok amellett, hogy megrepesztik a szociális ellátórendszer vasabroncsait, számos más negatívummal járulnak hozzá önkényesen választott hazáik egyéb más intézményeihez. A kulturális és oktatási rendszer, a közszolgáltatás mind-mind csorbát szenved általuk.

Azok az őslakosok pedig, akik nem hajlandóak tűrni, egyszerűen továbbállnak. Az elmúlt években főként Svájcban volt megfigyelhető az a tendencia, hogy nagy képzettségű német munkaerő áramlott az országba. S a derék svájciak főleg a muszájból alkalmazott, kevés nyelvtudású és szakértelmű fekete-afrikai bevándorlókat váltották ezekkel a szakemberekkel. Az afrikaiak pedig nagy összegű kárpótlás és járulék-visszafizetés után hazatértek anyaországaikba. S a németek nincsenek ezzel egyedül. A migránsoktól kevésbé fertőzött országokba igen nagy számban vándorolnak ki munkavégzési céllal francia, olasz és spanyol szakemberek.    

Az a bizonyos harmadik migráció

Annak a bizonyos harmadik migrációnak már idehaza is kézzelfogható jelei vannak. Ez a fajta népvándorlás nem más, mint a nyugdíjasok kivándorlása a muszlimok által megszállt területekről. Az egész életüket keményen ledolgozó nyugat-európaiak jó része gondolja úgy, hogy pihenőéveit méltó környezetben akarja eltölteni. Azonos kulturális közegben, senki és semmi által nem fenyegetve.

Ezért aztán fogják magukat, és Kelet-Közép-Európában telepednek le. Csehország, Szlovákia és Lengyelország mellett Magyarország az egyik legkedveltebb célországuk. Egy nyugdíjas német, belga vagy holland házaspár (de akár egy egyedülálló nyugdíjas is) bármikor gond nélkül tud venni egy kis-közepes magyar házat falun, s azt teljesen modernizálva nyugodt öregkort biztosíthat magának és szeretteinek. 

Tudni kell még egy nagyon fontosat ezekről a nyugat-európai nyugdíjasokról: az adott közegbe teljesen beilleszkednek. Ha két vagy három család (ismerősök, rokonok, barátok) együtt döntenek úgy, hogy letelepednek egy magyarországi kisközségben, még ha természetes módon viszonyuk egymással szorosabb is, mégsem zárkóznak el a helybéliektől. Szépen látogatják a falusi rendezvényeket, vásárolnak a helyi boltban, sőt elkezdenek magyarul tanulni, egyszóval tevékeny polgárai lesznek a közösségnek.

Az éltető kovász

Ez a kelet-európai békesziget pedig nem jöhetett volna létre Orbán Viktor és a visegrádi négyek áldozatos munkája nélkül. S hogy mostanában már Angela Merkel is méltatja Orbán tetteit, s hogy Salvini Ligája egyre erősebb, s hogy a brit politikusok közül is egyre többen helyeslően bólogatnak kormányunk intézkedéseinek kedvező visszhangját hallva, mindez azt jelzi, hogy Orbán Viktor végérvényesen és megkerülhetetlenül Európának az az őre lett, akinek védelmében sokan és teljes joggal reménykedhetnek.

Készséggel elismerem, hogy ezek a szavak némelyek számára patetikusnak tűnnek. Mások talán populistának tarthatják kijelentésemet. A tényekkel vitába szállni viszont badarság. A tények pedig azt bizonyítják, hogy a magyar kormányfő által jó előre megjósolt geopolitikai folyamatokból adódó társadalmi problémák megoldása is a magyar kormányfőnél található. 

A túl kicsi ország mítosza ez esetben ne téveszen meg senkit. Hiszen a kenyér alkotóelemei közül a kovász csupán jelentéktelen mennyiséggel bír, mégsem lesz nélküle kenyér. A folyamatok beindításához szükség van katalizátorra. Ilyen folyamat Európa megtisztulása, vagy ha úgy tetszik, öntisztulása is. A manapság oly sokat hangoztatott klímavédelem analógiájára ugyanis bolygónk flórája és faunája mellett kötelességünk védeni meglévő társadalmi szerveződéseinket is. 

***

Évtizedek óta megszámlálhatatlanul sokan mondtak ellent Orbán Viktornak. Kinevették, kigúnyolták, s megcáfolták őt a saját, fals érveikkel. Ezek a „cáfolók” ma sehol sincsenek. Helyettük vannak újak, akik ugyanazokat a csorba fegyvereket vették fel, amiket elődeik pánikszerűen eldobáltak, s azokkal támadják újra hazánk kormányát, s legfőképp kormányfőjét. A vértezet azonban, amelynek két alkotóeleme a hazaszeretet és Európa szeretete, áthatolhatatlanul erős.