Hirdetés
Fotó: MTI/EPA/Fehim Demir
Az Európai Unió nyugati országaiba igyekvõ migránsok egy volt laktanyában kialakított befogadóközpontban a Szarajevó közelében lévõ Blazujban 2020. június 19-én.

Hazánk déli trianoni határainál 2013-ban lehetett először érzékelni a határsértések számának hirtelen növekedését. Hét esztendővel ezelőtt az addig megszokott évi 2-3000 esethez képest 18 590 behatolóval szemben voltak kénytelenek intézkedni a hatóságok. 2014-ben már több mint kétszer ennyi, 41 921 illegális jövevényt kellett ártalmatlanítani, 2015-ben pedig hódítók milliói törtek Európára – hazánk területén abban az apokaliptikus évben 411 864 idegen gázolt át.

Ezért Magyarország szükségszerűen és helyesen ideiglenes műszaki határzárat húzott fel a leginkább ostromlott déli végeken. Ennek köszönhetően nagyságrendekkel csökkent a nyomás. 2016-ban 19 071, 2017-ben 13 652, 2018-ban mindössze 6497 illegális migránssal szemben kellett intézkedni. Hangsúlyozzuk, hogy a kedvező adatok nem az Európába irányuló hódító emberözön lanyhulásának, hanem a határozott és eredményes magyar védekezésnek köszönhetők.

Tavaly viszont érzékelhetően újra egyre több idegen akart áthatolni a műszaki védművön, illetve a kevésbé védett, például folyókkal szabdalt szakaszokon. A számláló 2019 végén 17 171 illegális migránsnál állt meg. 2019 őszén új behatolási módszereket is bevetettek az illegális migránsok és az embercsempészek: alagutakat ásnak a műszaki határzár alatt. Az első ilyet Ásotthalom térségében találták tavaly szeptember végén; akkor a Demokrata – elsőként a magyar sajtóban – helyszíni riportban számolt be erről. A legutóbbi alagútra Bács-Kiskun megyében bukkantak rá a hatóságok augusztus közepén.

Korábban írtuk

A leginkáb ostromlott határszakasz Csongrád-Csanád megyében található, de Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye is érintett. Az ország belső részén, Lajosmizsén is elfogtak 23 illegális migránst augusztus elején, sőt, a Győr-Moson-Sopron megyei Csornán is fennakadt a hálón egy idegen.

A nyomás nemhogy nem enyhül, sőt, hanem idén már augusztus 5-én meghaladta az ostromlók száma a teljes tavalyi mennyiséget, augusztus 24-én pedig 19 099 illegális migránsnál tartott az idei rendőrségi statisztika, ami magasabb szám, mint 2015 óta bármikor. Összehasonlításként érdemes tudni, hogy a Földközi-tenger felől ostromlott Olaszországnak ennél kevesebb (tavaly mindössze 4000, de idén is nagyjából 15 ezer) idegennel kell szembenéznie.

Tényszerűen megállapítható, hogy az idegenáradat jelentette fenyegetés Magyarországon sem csökken, hanem nő. Ennek ismeretében különösen megdöbbentő és felháborító, hogy a Gyurcsány Ferenc vezényelte hazafiatlan népfront magyarellenes érdekeket képviselő pártocskái és lakájmédiájuk a történelmi veszedelemre fittyet hányva migránsozának, sorosozásnak hazudja a valóság kendőzetlen feltárását. Ezzel ez az  infernális, nemzeti sorskérdéseink iránt teljességgel érzéketlen társaság relativizálja, kisebbíti, sőt, voltaképp tagadja és pusztán a „kormánypárti propaganda” kitalált termékének állítja be a nyilvánvaló, tényekkel, számokkal bizonyítható veszélyt. Vagyis hazudnak, és alá akarják ásni a magyarság önvédelmi készséget. Ez pedig vegytiszta hazaárulás, és nemzetbiztonsági kockázat. Ezért mindannyiunk felelőssége, hogy a migránsáradat előtt kaput nyitni bármikor hajlandó hazafiatlan népfront soha többé ne kerülhessen a kormányzás közelébe!