Hirdetés
Fotó: képernyőkép, YouTube

„A sportpályákon nincs helye a politikának”, vallják a különböző nemzetközi szervezetek a NOB-tól a FIFA-n át az UEFA-ig. Majd rögtön meg is cáfolva saját irányelvüket, bizonyos esetekben nem csak engednek a kivételnek, de maguk teremtik a precedenst.

Nézem békésen a tévében az Arsenal–Manchester United angol bajnoki meccset (kamaszkoromban mit nem adtam volna érte, ha ezt a mondatot le tudom írni…), és a szemközti lelátók üresen ásítozó kanyarjaiban (mert a pandémia üti a gyülekezést), nemes egyszerűséggel és óriási betűkkel fel van írva egy radikális, utcai harcokban jeleskedő, több ember haláláért is felelős szervezet neve: Black Lives Matter. Mint valami reklám. (Mert a BLM üti a pandémiát, BLM-aktivista üti a fehér járókelőt és a kő üti az ollót.)

A politikamentesség jegyében a Bayern München csapatkapitánya is szivárványos karszalagot húzott csapata hétvégi meccsén.

Korábban írtuk

Tudjuk, ha a kisebbség őshonos, fehér és pláne mondjuk magyar, akkor érdektelen. Ha szexuális vagy színes bőrű, akkor érdekes. 

A Honvéd előző szezonbeli kupaszereplésén, Craiovában a helyi szurkolók (?) fejbe dobták a bírót, akit hosszasan ápolni kellett. A logikus lépés a meccs lefújása és a románok kizárása lett volna, de a Honvéd akkori közleménye szerint a rendőrség jelezte, ha félbeszakítják a meccset, nem tudja garantálni a magyarok és a bírók biztonságát. Ezek után következett a tizenegyespárbaj, amit érthető okokból elveszítettünk, de az UEFA úgy látta, hogy nem befolyásolta a honvédosokat, hogy a biztonságukat senki sem merte garantálni. Sőt, ezek után még megbüntették a Honvédot is néhány nézőtéri rigmus miatt.

Tudjuk, minden élet számít.