Fotó: shutterstock.com, Google (szerk.)
Hirdetés

Tudom, hogy az ellenzék sokat gúnyolódott a „sorosozáson”, mégis egy elgondolkodásra érdemes témát szeretnék felvetni.

Sokat foglalkoztak az elmúlt hetekben a forintgyengüléssel. Nem vagyok gazdasági szakember, de bevallom, én erre semmilyen logikus magyarázatot nem találok. Igaz, hogy a járvány miatt válság van, de ez egész Európát érinti, sok országot ezerszer jobban, mint a stabil magyar gazdaságot.

Aztán tegnap a Portfolio internetes oldal fórumában érdekes témára bukkantam. Soros megint a forint ellen spekulálhat?  a címe, lassan egy hete folyik ott erről a vita. Persze, sokan köpködve szidják a kormányt, de vannak értelmes hozzászólások is pró és kontra.

„Fekete Szerdaként emlegetik 1992. szeptember 16-át, amikor Soros György bedöntötte a brit fontot. A spekuláció, amivel a milliárdos világszerte hírhedtté vált, több mint 30 milliárd euróba került a brit adófizetőknek, Soros pedig 900 millió eurót keresett rajta. Az akció után a brit jegybank nem tudta tartani az árfolyamot és ki kellett lépnie az ERM rendszerből” – idéz valaki például egy korábbi cikket a milliárdosról.

Sorosról tudjuk, saját maga is beszélt erről, hogy mennyire a kormányunk ellen van. Nyilván lelkiismeretfurdalás nélkül megtenné ezt is… Nem állítom, hogy ennek vagyunk tanúi, de szerintem érdemes elgondolkodni ezen.

Kovács B. Péter, Bp.