Lassan értem az ügyet, ezért most már végképp nem értem. Vegyük sorra.

Hirdetés

Molnár Gyula, aki szocialista színekben 2018-ban megnyerte a képviselőválasztást Újbudán, újra indulni akar. Nyilvánvaló. 

Ő vagy a pártja vezetősége, jó eséllyel mindkettő, keresi a lehetőséget, hogy előválasztás ide vagy oda, az ellenzéki oldalon Molnár esélyes ellenfelei visszalépjenek. Nem erről volt szó, de érthető. Ellenfél nélkül mindig könnyebb nyerni.

Az MSZP és a vele szövetséges Párbeszéd elnöke, Tóth Bertalan és Karácsony Gergely tárgyalást folytat a konkurens jelölt-jelölt pártjának elnökével, Gyurcsány Ferenccel a visszalépésről. Világos, így megy ez.

Az elnökök megkötik a megállapodást. Mivel Molnár Gyula visszalépéséért cserébe a szocialisták nem tudnak hasonló súlyú visszalépést fölajánlani – ezt is értem, ezek a megállapodások hoci-nesze alapon mennek –, abban egyeznek meg, hogy Molnár Gyula, ha nyer, beül a DK frakciójába. Kérdezném, hogy ezt így hogy, de igazából ezt is fel lehet fogni. A kabátokat és az elveket kéretik a ruhatárban hagyni.

A szocialista párt elnöke a másik két pártelnökkel együtt aláírja a megállapodást. Még egyszer: a szocialista párt elnöke aláírja a megállapodást. Ami természetesen nyilvánosságra kerül.

És akkor a szocialista párt elnöksége, amelynek az elnöke a megállapodást megkötötte és aláírta, egyhangú határozattal (!!!), a kizárás kilátásba helyezésével felfüggeszti Molnár Gyula párttagságát azért, mert be akarja tartani a pártjának elnöke által megkötött megállapodást. 

Négy lehetőség van. Kérem, szavazzon. Ön szerint:

Korábban írtuk