Fotó: Index.hu, képernyőkép
Hirdetés

A hírportálon az egyik legnagyobb petrokémiai cég pénzért terjesztheti magáról azt, hogy környezetbarát és klímatudatos, miközben több millió hektoliter kőolajat termel, amelynek az elégetése, a finomítása és a felhasználása több kárt okoz a környezetnek, mint Magyarország összlakosságának fogyasztása.

A magyar emberekben lépten-nyomon keltik a bűntudatot, de a Shell olajipari vállalat pénze már nem büdös az indexeseknek. A következőkben bemutatjuk a kommunista rongyokba öltöztetett klímavédelem találkozását a vadkapitalasta környezetszennyező olajvállalatokkal.

A fék nélküli Soros-propagandát toló Indexnél nem telik el úgy nap, hogy ne írnának a klímáról, Greta Thunbergről, vagy azokról a világmegváltó liberálisokról, akik környezetvédelemnek álcázott új kommunizmust vezetnének be.

Pár hete az Indexen egy bújtatott, alig észrevehető és észlelhető reklám jelent meg. Véleményünk szerint „agymosó” reklám volt ez a javából. Ennél azonban fontosabb, hogy a pár hónapja a migránssimogatásról a sokkal trendibb klímaváltozásra áthangszerelt Index az egyik legkörnyezetszennyezőbb céggel, a Shell-lel kötött reklámszerződést. Egyébként az Index felületén megjelenő reklám első blikkre azt sugallja, hogy vízzel működő autót fejlesztett a Shell, csak a reklámra való rákattintás után derül ki, hogy igazából egy 30 percig működő modellautóról van szó.

A teljes írás a Tűzfalcsoport oldalán olvasható.