Fotó: képernyőkép
Egy képkocka a Bargoens produkciós iroda filmjéből
Hirdetés

Mint ismert, december elsején egy belga lap számolt be arról, hogy a brüsszeli rendőrség rajtaütött egy házibulin, a résztvevőket a kijárási korlátozások megszegése miatt bírságolták meg. „A jelenlévők között több diplomata és egy európai parlamenti képviselő is ott volt” – szólt a hír –, köztük Szájer József. A magyar politikus a rajtaütés után – de még a hír napvilágra kerülése előtt – lemondott EP-képviselői tisztségéről, később pedig bocsánatot kért családjától, kollégáitól és választóitól.

Mindez maximálisan helyes döntés volt. A november végén történtek Szájer József három évtizedes munkáját nem tették semmissé, de a szabálysértő férfibulin való részvétel elfogadhatatlan és védhetetlen volt. 

Ennél érdekesebbek voltak azonban a botrány kirobbanásának körülményei. Mint emlékezetes, akkoriban uniós csúcs előtt álltunk, az EU-költségvetés és jogállamiság kitétel kapcsán pedig heves viták zajlottak, Magyarország és Lengyelország jelezte, vétózni fog. Hazánkon tehát óriási politikai nyomás volt… És akkor robbant a bomba.

„Ha az összes körülményt számba veszem, akkor azt látom, hogy ez egy professzionálisan előkészített csapda volt”nyilatkozta a Demokratának december elején Horváth József, a katonai elhárítás egykori műveleti főigazgató-helyettese, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója. 

A kérdésre, hogy mik az erre utaló jelek, úgy válaszolt, már maga a partit szervező fiatalember személye is gyanús:

„Azt mondta, rendszeresen csinál ilyeneket, sőt, ennél sokkal nagyobbakat is. Válogatott társaság jelenik meg a partikon, egy szűk kör képezi a közönség magvát, de mindenki hozhat magával még egy embert. Itt nyilvánvalóan célzott meghívásokról van szó, politikusok, közéleti személyiségek vagy éppen fontos gazdasági, pénzügyi szereplők, médiasztárok csapdába csalásáról. Az is feltűnő, hogy a rendőrök most rátörték az ajtót egy ilyen partira, ahol nem szólt a zene, és nem volt hangoskodás sem. Ráadásul mindjárt videóra vették az akciót, világos, hogy tudták, mi folyik a lakásban. Az pedig végképp elárul mindent, hogy a rajtaütést követően csak Szájer József nevét, illetve monogramját szivárogtatták ki. Tehát a művelet az ő személye, azon keresztül pedig a Fidesz, a vétózó magyar kormány, illetve Magyarország ellen irányult” – tette hozzá a szakértő.

De nem csupán ő célzott titkosszolgálati akcióra. Emlékszünk még, mit is mondott Ujhelyi István szocialista EP-képviselő Gulyás Mártonnak a Partizán videójában a botrány kirobbanása után?

„Arra gondoltam, hogy itt a hatalmas politikai játszmában, ami zajlik, esetleg most olyan bokákra léptek rá vagy rúgtak bele Orbánék, amelyeket már nem hajlandó a nemzetközi tőke és a nemzetközi politika Európa biztonsága és jövője kapcsán elviselni” – fogalmazott Ujhelyi.

Korábban írtuk

Vona Gábor korábbi Jobbik-elnök pedig egyebek mellett ezt írta Facebook-bejegyzésében:

„Minden bizonnyal nem ez volt az első »házibuli«. Miért éppen most derült ki? Szinte biztos vagyok benne, hogy az uniós vétó körüli botrány miatt vadászta le valamelyik (német?) titkosszolgálat Orbán brüsszeli parancsnokát.”

Azóta eltelt lassan négy hónap, a Fidesz nemrég kilépett az Európai Néppártból és hazánk szövetségeseivel, a lengyel kormánypárttal vagy épp Matteo Salviniékkel az európai demokratikus jobboldal felépítésén dolgozik. Egy olyan jobboldalén, amely – szemben a Néppárttal – otthont nyújt azoknak az európai polgároknak, akik nem akarnak migránsokat, nem akarnak multikulturalizmust, védik Európa keresztény hagyományait, s akik Európai Egyesült Államok helyett szuverén nemzetállamok erős szövetségében gondolkodnak.

És akkor most, hónapokkal a történtek után jön a flamand VTM televízió, amely bemutatja a Bargoens produkciós iroda filmjét – a szabálysértés (kijárási korlátozások megszegése) kapcsán akciózó rendőröket ugyanis egy komplett, professzionális tévéstáb kísérte azon az estén, amikor rajtaütöttek Szájer Józsefék buliján. 

Az életben gyakran előfordulnak furcsa véletlenek. Ezúttal viszont az izgalmas képsorokra vágyók egy kilógó testrészt mindenképpen láthatnak a moziban. Egy lólábat.