Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt, egy fideszes rendezvényen Kocsis Máté elevenítette fel a húszéves történetet.

A 2002-es választás második fordulójába két jelölt jutott be a szerencsi választókerületben: az MSZP-s Szabó György és a fideszes Koncz Ferenc. Már bezártak a szavazókörök, amikor Konczék szomszédai hazaértek: sajnálkozva mondták, hogy nem tudtak elmenni voksolni, mert hát meg kellett metszeni a gyümölcsfákat.

A végeredmény hihetetlenül szoros lett: Szabó György 16.969, Koncz Ferenc 16.967 voksot kapott. Vagyis két szavazattal nyert a szocialista jelölt.

Amennyiben a szomszéd család minden tagja elmegy szavazni, az egész körzet sorsa másként alakul.

Ha netán most vasárnap, kinézve az ablakon, arra gondolnánk egy pillanatra, hogy „jaj, nincs kedvem kimenni az utcára ilyen hűvös időben, úgyis nyer a Fidesz”, jusson eszünkbe ez a történet. Mutathatnak bármit a közvéleménykutatások, de ha sokan gondolják azt, hogy úgyis nyerünk, akkor nem a felmérések készítői lesznek a hibásak, ha mégis nyer a baloldal, hanem azok, akik 

bár megtehették volna, mégsem mentek el szavazni és húzták be a két x-et a kormánypártok mellé.

Korábban írtuk

A baloldal nem titkolja: az ország élén is azt tennék, amit külföldi megbízóik kérnek. Az ukrajnai menekültek megsegítése és a magyarországi béke megőrzése helyett katonákat és fegyvereket küldenének a háborúba. Bevezetnék az iskolai és óvodai érzékenyítést, kivennék az Alaptörvényből, hogy az anya nő, az apa férfi. Márki-Zay Péter azt is világossá tette, lenézi a vidéki embereket, ostobának és tudatlannak tartja őket, így nyilván elvenne tőlük minden támogatást. Ahogy a „hagyományos” családoktól is. Azt is közölte, hogy a rezsicsökkentést ostobaságnak tartja: szerinte a világpiaci árak érvényesítésére van szükség – úgy kell spórolni, hogy „kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni”, mert ez az igazi környezetvédelem. Főnöke, Gyurcsány Ferenc pedig számtalanszor leszögezte: erős, szuverén Magyarország helyett az Európai Egyesült Államokban hisz, a multikulturális, soknemzetiségű társadalmakban, határok és az illegális migránsoktól védő határkerítés nélkül…

Szóval ezúttal nem közhely: Magyarország jövője szempontjából sorsdöntő lesz ez a választás. Ne felejtsük a Fidesz 90-es kampányplakátját: 

„A kommunisták mind szavaznak! Legyünk ott mi is!”