Fotó: youtube/képernyőkép
Hirdetés

Este fontos futballmeccs, igazi nemes játék, valóságos ünnep, bármi lesz is az eredmény. Hír szerint a kezdés előtt az angol csapat egy percre féltérdre ereszkedik.

Mi nem térdelünk. Okunk van rá.

Pedig a rasszizmus elítélése teljesen rendben volna. Mindenkit megillet a jog, hogy kizárólag a saját teljesítménye alapján ítéljék meg, nem pedig a származása alapján. Ettől akár még térdelhetnénk is.

Csakhogy itt másról van szó.

Az még hagyján, hogy az egész térdelés egy színesbőrű drogos bűnöző melletti kiállásként indult, aki éppen bedrogozva bűnözött, amikor egy szadista fehér rendőr a halálát okozta. A társadalmi mozgásoknak rengeteg kiváltó okuk lehet, és nem ezek a kiváltó okok minősítik az eredményt.

Korábban írtuk

A térdelés, mögötte a BLM mozgalom azonban valójában nem a származás alapján történő megítélés ellen lép fel. Ellenkezőleg, azt akarja elfogadtatni a társadalommal, hogy az embereket ne a saját teljesítményük alapján ítéljék meg, hanem pontosan a származásuk alapján. Azt akarja elfogadtatni, hogy létezik áldozati származás és elnyomó származás. Azt, hogy a saját sikerességed vagy sikertelenséged nem a saját teljesítményedből fakad, hanem a származásodból. 

Még tovább megy ez az ideológia, és az egész közösségedet minősíti származás alapján. Ha te törekvő, szorgalmas, kitartó szellemiségű közösségből származol, azt ne a közösséged erényességének tulajdonítsd, hanem csak annak, hogy a közösséged elnyomja a többit. Ha te kudarcos, kriminalitással átszőtt, a tudást nem értékelő, a kitartást nélkülöző, devianciákkal terhelt közösségben élsz, az nem a te közösséged hibája, hanem a közösségedet elnyomó többieké.

A BLM tagadja az érdemet és az önfelelősséget, és előjogokat követel a származás alapján, függetlenül az érdemektől. A BLM valójában nem más, mint rasszista kommunizmus, a tőkés helyére a fehér embert, a proletár helyére a színes embert helyezve. 

Aki meccs előtt térdel, bármilyen szándékkal teszi is, valójában ennek az érvényre jutását támogatja. Mi itt Közép-Európában elszenvedtük már az ilyen ideológia államvallássá emelését és megvalósulását. Még egyszer nem kérünk belőle.

Nem térdelünk.