Fotó: shutterstock.com/Mapa Melvin
Hirdetés

Szürke hétköznapjainkba nemrég hasított bele a hír – Amerikában egy transznemű neonácit felmentett a bíróság, tulajdonképpen nemi identitása (van egyáltalán nekik ilyen?) miatt. Fellélegezhet a világ, vége a zsarnokságnak, és a transzfóbiát legyőzte az ominózus bírói mikrokörnyezet.

Először is nézzük meg, mi volt az a bűn, ami a genderológiai felkentséggel pillanatok alatt bocsánatossá lényegült.

A 21 éves amerikai férfi az Atomwaffen Division nevű neonáci csoportban tevékenykedett. A szervezet zsidó és fekete újságíróknak küldött fenyegetéseiről híresült el. Az elkövető – akit tavaly tartóztattak le – elismerte bűnösségét az ellene felhozott vádak tekintetében. Az ügyész 16 hónap börtönt kért a vádlottra, ám a magát transzneműnek valló Taylor Parker-Dieppe a hírek szerint nem kerül fegyházba. Múlt szerdán ugyanis egy állami bíró úgy döntött, szabadlábra helyezi a neonáci férfit, mivel az eleget szenvedett nemi zavarai miatt.

Ejha. Az ember ilyen hírek láttán azt sem tudja, fiú-e vagy lány.

Az indoklás még egy közösségi médiaoldal kommentszekciójában is megmosolyogtató volna, de az igazságszolgáltatás képviselőjétől egyenesen felháborító. Egy jogalkalmazótól komoly szégyen, hogy a politikai érzékenyítés előbbre való szempont nála, mint a jogszabályok és jogelvek szerinti ítélethozatal.

Érthető persze a képlet. Ha valaki a baloldal által pokolra kívánt eszméket képviseli, elég felvennie egy szélsőliberális áldozati pózt, és az máris úgy semlegesíti a szörnyű bűnöket, mint a tej a gyomorsavat.

Így áll elő az a helyzet, hogy a patrióta lengyel és magyar kormány mocskos fasiszta lehet, de a valódi, gyakorló nácit megsimogatják, mivel az felmondta az aktuális identitáspolitikai bohócleckét.

Korábban írtuk

Ebben az esetben nyilván az is megkérdőjelezhető, mennyire hiteles a liberálharc olyan eszmék ellen, amelyeket bőszen képesek elfeledni egy ideológiai gumicsont eléjük dobásakor. A kognitív disszonancia jól ismert szellemi vidékei ezek, amiket napról napra járnak be a büszke baloldaliak. De legyen ez az ő bajuk.

Az eset rámutat arra, hogy Nyugaton immár nemcsak politikai, hanem jogi téren is eluralkodott a zűrzavar. Ma még zaklató neonácikat mentenek fel „transzkivételként”. Holnap a rablók, holnapután pedig a tömeggyilkosok következnek? Elég lesz bemondani, hogy én férfiként nő, nőként férfi, vagy esetleg kamaszfiúként Apache helikopterbe oltott húsvéti tojás vagyok? 

A nyugati civilizáció a kultúranélküliség állapota felé zakatol – egy olyan világba tartanak, amelyben az élet, a szabadság és az emberi méltóság védendő értékekből a haladás által kiváltható, vacak árucikkekké silányulnak. Bármilyen bűncselekmény pillanatok alatt elévül, ha behódolsz. Még egy neonáci zaklatásai is.

Bizonyára mi vagyunk túl maradiak, és önnön magunkat kellene megfeddnünk azért, mert nem túl élénk a fantáziánk. Úgyhogy ezúton javaslatot teszek a haladó liberalizmus honi képviselőinek, hogy kiket mentsünk még fel: Bíró László antiszemita megnyilvánulásai megbocsáthatóak, ha hűségesküt tesz Gyurcsánynak. Jakab Péter korábbi cigányozásai feledhetőek, ha elkezd uszítani a határon túli magyarok ellen. Gyöngyösi Márton zsidólistázó felszólalása elengedhető, amennyiben a brüsszelita erők előtt hajlong napjában hétszer. Ők is egyszer majd vállalhatóak lesznek a baloldal számára.

Ja, várjunk csak…