Hirdetés

Mert a címadás fontos.

Pedig milyen izgalomba jöttek a háborús uszítók! Lelki szemeikkel már látni vélték a porig rombolt Oroszországot, szájukban érezték az orosz vér ízét, aminek mohó kortyolásáért európaiak, köztük magyarok millióinak halálát sem gondolják túl nagy árnak.

Igen, az amerikai narratívát harsogó vágyvezérelt propaganda gondolkodás és gátlás nélkül orosz támadásként tálalta a kedd esti lengyelországi rakétabecsapódást, és a jól ismert primitív farizeuskodással lelkesen követelte a harmadik világháború elindítását. Ukrajna gyarmati helytartója, a péniszével zongorázó Volodimir Zelenszkij is azonmód asztalcsapkodásba és követelőzésbe fogott a rá jellemző tenyérbemászó pimaszsággal. A tények, ahogy az lenni szokott, semmit sem számítottak.

Ám gyorsan kiderült, hogy semmi nem úgy van, ahogy az irracionális oroszgyűlölet rabságában vergődők szerették volna. A Kelet-Lengyelországba becsapódott, két embert megölő rakéták nem Oroszországból, hanem Ukrajnából érkeztek. Az amerikai instruálású kijevi diktatúra szoldateszkája ugyanis a nagy izgalomban elvétette a célt, így landoltak rakétái lengyel földön.

Korábban írtuk

Ez persze a jóindulatú magyarázat. Mert a februári orosz katonai fellépést kiprovokáló, Európát elpusztítani akaró idegen akarat tudatos hamis zászlós akciója sem zárható ki. Láttunk már ilyet eleget… Konkrét bizonyítékok nélkül azonban ne vádaskodjunk, ezt hagyjuk meg a Pavlov kutyájaként gombnyomásra felugató amerikanista propagandának! Maradjunk tehát a véletlen balesetnél. Ha így is volt, akkor is tény, hogy a történteket szigorúan véve Ukrajna támadást intézett egy NATO-tagország, vagyis a NATO egésze ellen. Legalábbis formálisan.

Persze ez lényegileg arcpirító demagógia, de az unásig ismert, ám soha el nem fogadható cinikus kettős mércével való szembesítés okán kénytelenek vagyunk élni ezzel a publicisztikai eszközzel. És reménykedünk benne, hogy e kínos és tragikus baleset után legalább a liberális maszlaggal elkábítottak egy részének fejében megszólal a vészcsengő, ráébresztve az eddig a készen kapott, instant borzongást élvezőket, hogy mint a világ általában, az Ukrajna területén zajló háború sem fekete-fehér; mi több, a fehérként csinnadrattázott oldal és annak egyszólamú propagandagépezete a sötétebb.