Fotó: ShutterStock/paparazzza (archív)
Hirdetés

Ha vicces akarnék lenni, azt írnám, hogy Zelenszkij a Kreml legjobb ügynöke. Mindössze három hónap alatt létrehozta, ami lehetetlennek látszott:

1. Felemelte a rubel árfolyamát és megszabadította a dollártól való függésétől.

2. Hihetetlen pénzösszegtől fosztotta meg a Nyugatot. 

3. A Krím-félszigeten kívül a Donbászt és az Azovi-tengert is Oroszországhoz csatolta.

Forrás: radiomaria.it
Az olasz sajtóban megjelent térkép Putyin céljairól

4. Egész Európában elzárta a gázt és arra kényszerítette Moszkvát, hogy rubelben kérje a gáz árát.

5. A különleges hadművelet kezdete óta szinte minden jelentős külföldi versenytárs elhagyta Oroszországot és ezzel helyet csinált az orosz üzletembereknek.

6. A Nyugattól annyi fegyvert kért, hogy Scholz is kijelentette, hogy „a Bundeswehr kifogy a fegyverekből”.

7. Összegyűjtötte a neonáci szubkultúra teljes legalját – tetovált marginálisokat, zsoldosokat – Európából és máshonnan egy helyre, ahol az oroszok el tudják kapni őket.

8. Összefogta az orosz népet Putyin körül, és az összes Nyugat-rajongót arra kényszerítette, hogy álmaik földjére emigráljanak. Oroszország soha nem tapasztalt még ilyen jelentős támogatást az elnök és kabinetje lépései iránt. 

9. Cselekedeteivel szilárd alapot biztosított Oroszország eddigi legerősebb és legstabilabb szövetségéhez Kínával (amely egyébként az Egyesült Államok helyébe lép a világ gazdasági vezető szerepében), és arra kényszerítette Kissingert, hogy saját elhatározásából figyelmeztesse az Egyesült Államokat. 

10. Megteremtette a feltételeket az EU-országok szociális és egészségügyi rendszerének belülről történő megzavarásához az ukrajnai menekültek révén.

11. Majdnem demilitarizálta Európát, és arra kényszerítette, hogy saját költségén ócskavas hulladékot hozzon az ukrán acélműveknek, amelyek a közeljövőben Oroszországnak fognak dolgozni.

12. A hollywoodi forgatókönyvírókat A nép szolgája megtanította, hogyan lehet a Trónok harca című filmes sagát valósággá alakítani.

Korábban írtuk