Bár Judith Sargentini magyarországi helyzetről szóló jelentése lezárt ügyek és soha nem is létező problémák gyűjteménye, ez nem zavarta az Európai Parlament LIBE bizottságát: hétfői ülésén megszavazta a dokumentumot. Ugyan hazánkat igyekeznek szégyenpadra ültetni, a jelenlegi erőviszonyok mellett lényegében semmi esély érdemi szankciók alkalmazására. Helyszíni beszámolónk Brüsszelből.

Vissza a kályhához
A Jobbik immár hivatalosan is kettészakadt. A Toroczkai László, Novák Előd és Dúró Dóra nevével fémjelzett Mi Hazánk mostantól pártként működik tovább. De milyen tervei vannak a szervezetnek és kik állnak mögöttük? A Demokrata a radikálisok ásotthalmi zászlóbontásán járt.

A nemzeti radikalizmus már a Fideszben van
Lapunk hasábjain nem először indítunk nyilvános vitát, de – előlegezzük meg kissé – most különösen aktuális és szerteágazó disputa körvonalazódhat majd. A nemzeti radikalizmusról lesz szó. Arról a nemzeti radikalizmusról, amelynek már a létéről is élénk viták zajlanak a nyilvánosságban, amelyet pártok és mozgalmak tűznek a zászlajukra, s amelyet maguk az érintettek is eltérően képviselnek. Szentesi Zöldi László vitaindító írása.

Finomhangolás az agráriumban
Megerősítettük az agrárközéposztályt, új alapokra helyeztük az erdő-, vad- és halgazdálkodást. A következő időszak legfontosabb feladata az osztatlan közös földterületek felszámolása, ennek érdekében újra elővesszük és finomhangoljuk az előző ciklusban hatályba lépett jogszabályokat – mondta a Demokratának dr. Bitay Márton Örs, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára.

A birkózás fáraója
Dolgozott téglagyárban, majd híradós távírászként, aztán végül a birkózást választotta hivatásának. Mint később kiderült, élete egyik legjobb döntése volt. Varga János ugyanis éppen ötven évvel ezelőtt, 1968-ban, a Mexikóvárosban rendezett ötkarikás játékokon súlykategóriájában legyőzte a világ legjobbjait. Az olimpiai aranyérmessel, többszörös világ-, Európa- és magyar bajnokkal az élsportolók vérverítékes mindennapjairól és elszántságáról, a bírói részrehajlásról, a röghöz kötöttségről és a közelgő budapesti világbajnokságról beszélgettünk.

A Demokrata legfrissebb száma június 27-től kapható az újságárusoknál.