A választók nagy többségével közös célunk megőrizni hazánk kultúráját, jövőjét és biztonságát, és elutasítjuk, hogy ezt a döntésünket bárki figyelmen kívül akarja hagyni – mondta a Demokratának Kocsis Máté.

A Fidesz új parlamenti frakcióvezetőjével a józsefvárosi időközi polgármester-választás tétjéről, a kormánypártok előtt álló feladatokról, valamint a kormány és a főváros vezetésének kapcsolatáról is beszélgettünk.

Nem vagyunk fekete ördögök

„Nem érdemes magyarnak lenni, ha nem mersz harcolni.” Ezzel az édesapjától származó figyelmeztetéssel kezdte előadását a magyar származású brit szociológus, elemző és író az Európa jövője című múlt heti, budapesti nemzetközi konferencián. Nevét A célkeresztben: Magyarország című kötete kapcsán ismerhette meg a szélesebb hazai közönség. A könyv nyugaton igen nagy sikert aratott. Frank Füredivel beszélgettünk.

Jöttek, láttak, maradnának 2.

Nemrégiben arról írtunk a Demokratában, hogy egyre több az olyan nyugat-európai, aki a tömeges migráció elől a biztonságot jelentő Magyarországra menekül. A cikkben egy svéd és egy brit fiatalember, valamint egy francia család nyilatkozott költözésük pontos okairól, illetve a nálunk szerzett tapasztalatokról. Írásunk folytatásaként most egy algériai fiatalasszonnyal, egy Olaszországban élő magyar hölggyel és egy volt francia katonával beszélgettünk.

Soros rohamcsapata

„Az Európai Néppárt zárja ki soraiból a Fideszt!” – a Human Rights Watch nevű nemzetközi „jogvédő” szervezet ezzel a jelszóval indított kampányt Németországban. A cél a CDU vezetőinek megdolgozása. Miképpen avatkozhat be egy civilnek nevezett szervezet egyszerre két ország és egyben az Európai Unió belügyeibe? Egyszerűen. A HRW eredetileg kétségkívül az emberi jogok védelmére alakult, azonban Soros György dollármillióinak megjelenése után a washingtoni liberális elit rohamcsapata lett.

A Demokrata legfrissebb száma május 30-tól kapható az újságárusoknál.