Hirdetés

Több mint egy évtizede vezeti az Újszínházat, ahol azóta kizárólag kortárs és klasszikus magyar szerzők darabjait mutatják be, sikerrel. Dörner György Kossuth-díjas magyar színművésszel, az Újszínház ügyvezető igazgatójával erről, valamint a szakma megosztottságáról beszélgettünk.


További témáinkból:

Új stratégia kell
Szemléletváltásra van szükség. Alkalmazkodással, csúcstechnológiával és naprakész tudással válaszolhatunk a klímaváltozás kihívásaira – mondta a Demokratának dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, akivel a magyar agrárium gyengeségeiről és esélyeiről, a szántás kártékonyságáról, valamint az egyetemi modellváltás eredményeiről beszélgettünk.


Ki és miért fél az akkugyártól?
Elszabadultak az indulatok Debrecenben a kínai CATL tervezett üzeme körül. Az ügyre a helyi ellenzék és aktivistáik is rárepültek, a közösségi médiában terjedő álhírektől megriadt helyiek pedig nem tudják, mit is gondoljanak a régió legnagyobb beruházásáról. Pedig a tények azt mutatják, hogy aggodalomra nincs ok.


Emelkedő nyugdíjak
A tavaly tavaszi választásokat megelőzően tizenhat részes sorozatban, hiteles adatsorok segítségével tekintettük át Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértővel a magyar gazdaság elmúlt évtizedének legfontosabb folyamatait. A fonalat most ismét fölvéve a saját jogú öregségi nyugdíjak reálértékének változását elemezzük, különös tekintettel azokra az aggodalmakra, amelyek a magas infláció miatt a nyugdíjak elértéktelenedésétől tartanak.


Mélyponton a spanyol szocialisták
A konzervatív vezetésű országokat támadja, a spanyol szocialisták bűnei felett azonban szemet huny az Európai Bizottság Hermann Tertsch, a spanyol VOX európai parlamenti képviselője szerint. Interjú.


Soha nem adja fel
Karrierjét másodszor szakította félbe betegség, de nem az a típus, aki feladja, az akadályok csak megerősítik. Klubot és országot váltott, Szekszárdról Sepsiszentgyörgyre igazolt, ahol újra otthonra lelt. Gereben Lívia kosárlabdázóval beszélgettünk a visszatérésről, a székely vendégszeretetről, Erdély hegyeiről és élete új kihívásairól.

Korábban írtuk