Hirdetés

Hogyan működik az átalakulóban lévő ügyeleti rendszer? Mi lesz a betöltetlen praxisokkal? Miként alakul át a háziorvosi hálózat? Államosítják-e az önkormányzati tulajdonban lévő szakrendelőket? Sikerül-e az orvosokat és polgármestereket a várható átalakulások mellé állítani? Takács Pétertől, az egészségügyért felelős államtitkártól kaptunk választ az életünket alapvetően befolyásoló kérdésekre.


További témáinkból:

Indítóáram
Szijjártó Péter olyan megállapodást kötött pekingi látogatása során, amelynek értelmében négy kínai akkumulátorgyár épül a jövőben Magyarországon. Tóth Gergellyel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudományos főmunkatársával az építkezésekkel nyíló lehetőségekről, a környezeti szempontokról, a világ jövőbeni autógyártásában elfoglalt helyünkről beszélgettünk.


Az első nagy orosz győzelem
A Wagner rohamcsapatainak sikerült elfoglalniuk Bahmut/Artemivszk utolsó, még ukrán kézen lévő délnyugati városnegyedét. Még néhány napot igénybe vehet a sporadikusan fennmaradó ukrán ellenállás felőrlése, és a kijevi propaganda még erőlteti, hogy a szárnyakon még tartják magukat a csapatok, ám mint Volodimir Zelenszkij is elismerte, Bahmut már csak az ukrán szívekben él.


Ki védi meg Európát?
Egy, a németek által eltitkolt dokumentum szerint a Bundeswehr stratégái már hat évvel ezelőtt figyelmeztették a döntéshozókat azokra a negatív folyamatokra, amelyek most a szemünk láttára válnak valósággá. Ám a német hadsereg továbbra is műszaki, személyi és morális mélyponton van.


Hagyományéltetés a nagyteknőben
Számos újdonsággal várja a látogatókat az elmúlt másfél évben teljeskörűen megújult Ócsai Tájház-komplexum. Az Árpád-kori műemléki templom szomszédságában levő épületegyüttest az év tájházvezetője irányítja.


Az élet örök derűje
Mosolyra ingerlő groteszk figurái, furcsa lényekkel teli girbegurba univerzuma első pillantásra felismerhető. Nála a humor nem maró, bántó, hanem a leghétköznapibb pillanatokat is átható derű. Sajdik Ferenc karikaturista alkotásainak egy részét a váci Sajdik Gyűjtemény gondozza. Az állandó kiállítás mellett idén tavasszal a Petőfi-emlékév tiszteletére a művész Petőfi verseinek illusztrációiból nyílt tárlat.

Korábban írtuk