Elemi erejű felháborodás kísérte a balliberális médiában a hírt, miszerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma megszüntetné a magyarországi gender szakok állami finanszírozását.

Mivel a döntés ellen konzervatív értelmiségiek is szót emeltek, írásunkban megvizsgáljuk, kapcsolódik-e és milyen formában a gender a konzervatív értékrendhez. Heti közvélemény-kutatásunk során pedig arra voltunk kíváncsiak, a választók szerint szükség van-e gender szakokra az egyetemeken.

Lapunkban emellett interjút olvashatnak Hajnal Gabriellával, a Klebelsberg Központ új elnökével, az augusztus 20-án kitüntetett Kő Andrással, a László Gyula Intézet igazgatója pedig arról beszélt lapunknak, hogy a magyar őstörténet-kutatás egy helyben topog, nemcsak a fékevesztett fantáziájú amatőr elméletek miatt, hanem többek között a finnugor paradigma megcsontosodása okán is.

De beszélgettünk Iancu Laura moldvai születésű, József Attila-díjas író-költő, néprajzkutatóval, valamint bemutatjuk a Kínában egyre népszerűbb magyar pálinkát, a Nango Cuit is.

A Demokrata legfrissebb száma augusztus 22-től kapható az újságárusoknál.