Van okunk büszkének lenni arra, hogy túléltük Trianont, noha azt akarták, hogy ne legyen életképes Magyarország, a magyarság ne élje túl. Mégis erősödünk, soha nem látott gazdaságfejlesztést hajtunk végre a Kárpát-medencében, a nemzet közjogi egyesítése és az ehhez kapcsolódó nemzetpolitikai intézkedések rendszere sikertörténet – mondta a Demokratának Semjén Zsolt.

A nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettessel a belpolitika árulásairól, a keresztény civilizáció és a patriotizmus védelmének szükségességéről és a trianoni utódállamok meghasonlottságairól is beszélgettük.

Visszavezetés a társadalomba

Az, hogy a hajléktalanoknak nappali, éjszakai melegedőkben, szálláshelyeken kell tartózkodniuk, egyfajta visszavezetést is jelent a normális szabályrendszerbe, véli Bajkai István. A fideszes országgyűlési képviselőt annak kapcsán kérdeztük, hogy a frakció kezdeményezte: a jövőben ne legyen megengedett az életvitelszerű közterületi tartózkodás.

Magyarország az árral szemben

Egy jelentős euróhitel-törlesztéssel múlt héten 20 százalék alá csökkent a devizatartozás aránya a magyar államadósságban. Magyarország külső sérülékenységének csökkenését az is mutatja, hogy míg hazánkban az államadósság hatodik éve csökken, és a GDP 73,6 százalékán állt, az eurózónában ugyanez 86,7 százalék. Az alacsony kockázat néhány év múlva különösen felértékelődhet, amikor a kamatok várható növekedése komoly gondot okozhat az eladósodott országoknak.

Miért ne?

Lovas István 1993-ban a Pesti Hírlapban megjelent írása.

“Gondolatai máig nem évültek el, hiszen a nemliberális (illiberális) – az ő szóhasználatában autoriter – demokrácia sikerességét próbálta bizonyítani. Egy negyedszázadnak kellett eltelnie, hogy Lovas István víziója igazolást nyerjen.”

Azt imádom, ha úton vagyok

Imádja a zenét, szenvedélyes utazó, rajong a gasztronómiáért és a motorozásért, közben színházat igazgat, játszik, vagy éppen külhoni kollégáinak kölcsönzi a hangját. Dörner György szakmai munkásságát szinte mindenki ismeri, a magánéletéről azonban ritkán beszél. Interjú.

A Demokrata legfrissebb száma június 20-tól kapható az újságárusoknál.