Az európai parlamenti és az önkormányzati választásokat is a Fidesz–KDNP nyerte, amely tizenegy képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe. A huszonöt megyei jogú városból tizenötben nyert kormánypárti vagy a kormánypártok által támogatott polgármesterjelölt. Európai szinten nem hozott alapvető változást az erőviszonyokban a vasárnap este befejeződött voksolás, de több országban felforgatta a politikai status quót – 13 oldalas választási elemzés.

Hirdetés

További témáinkból:

Újra lobog a magyar szélzsák

Aláírták a Budapest Airport Zrt. adásvételi szerződését. Közel két évtized után került újra nemzeti többségi tulajdonba Magyarország legfontosabb, stratégiai szempontból nélkülözhetetlen légikikötője. Az utóbbi években elhanyagolt, a fejlesztésekben elakadt repülőteret bő háromszor annyiért sikerült visszavásárolni, mint amennyiért a Gyurcsány-kormány 2005-ben elkótyavetyélte.

Az idő, ami hátravolt még

Kajdi Józseffel az Antall-, majd a Boross-kormány miniszterelnöki hivatalának vezetőjével, közigazgatási államtitkárával beszélgettünk.

Sopron ezer színe

A Modern városok program keretében megújult, tíz kiállítóhellyel rendelkező Soproni Múzeumot választották idén az év múzeumává. Az elismerést az intézmény munkatársai elsősorban a múzeum- és közösségépítő tevékenységükért vehették át, hogy a helyiek és a városba érkező vendégek otthon érezhessék magukat hazánk egyik méltán népszerű turisztikai régiójában.

Méltó emléket a hősöknek!

Gyakran ellenszélben végzi áldozatos küldetését a kárpátaljai hadisírkutatással, -gondozással, szovjet lágerekbe elhurcolt hadifoglyok és civilek felkutatásával, valamint ismeretterjesztéssel foglalkozó szentendrei székhelyű Vigyázók Had- és Kultúrtörténeti Egyesület. Az ősök, a hősök tisztelete minden közösség alapvető kötelessége, hiszen az előző nemzedékek alapozták meg a mi életünket. 

Derűs olimpiára készülnek

Nincsenek olimpiai álmai, de azzal kiegyezne, ha minden meccsüket megnyernék Párizsban. A negyeddöntőre lenne a legélesebb, mert ott dől el az eredmény: derű vagy ború. Tizenegy héten keresztül kizárja a külvilágot és csak egy irányba helyezi a fókuszt. Vályi Vandával beszéltünk a keretszűkítéssel járó feszültségről, a stabilitás fontosságáról és a megingathatatlan csapatról.

Korábban írtuk