A vízözönt Noé bárkája éli túl, nem Bábel tornya – mondta a Demokratának Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész, a nemzet művésze. Káli-medencei birtokán látogattuk meg, ahol éppen kis szentképeket festett, és hitről, hősökről, levágott török fejekről meg arról beszélgettünk, hogy miért bolond, aki nem Salföldön lakik.

Hirdetés

További témáinkból:

Öveket becsatolni!

Idegesen figyeli a nyugati fősodrú elit Orbán Viktor diplomáciai aktivitását. A magyar kormányfő az uniós soros elnökség átvétele után előbb Kijevbe, majd Moszkvába, ezek után pedig Pekingbe látogatott, ami mellett a Patrióták Európáért frakció megalakításával is borzolta a kedélyeket. És ez még csak a kezdet!

Visszavívta a jobboldal Egert

Nagy győzelmet aratott a Fidesz–KDNP Egerben: nemcsak a polgármesteri széket vette vissza a baloldaltól, hanem a közgyűlésben is kétharmados többséget szerzett. Az októberben hivatalba lépő jobboldali városvezetés békét, párbeszédet és fejlődést ígér.

Magyarország nem hagyja magát

A Magyarságkutató Intézet létrejöttére bizonyos idő elteltével szerintem úgy fognak majd gondolni, mint ami a magyar történetírást, a magyar klasszika-filológiát és a társadalomtudományok egy jelentős részét alapvetően kimozdította az addig rá jellemző változhatatlanság állapotából – mondta a Demokratának Kásler Miklós.

A balliberálisok késleltetik a változást

Újra összeállt a „köztársasági front” a francia választások két fordulója között, nem tudta megismételni eddigi sikereit a jobboldal. A liberális elnökre megosztott parlament vár, jobboldali kihívója viszont tőkét is kovácsolhat a következő évek kaotikusnak ígérkező belpolitikájából.

Magyar Oscar a Bolsojban

Először nyerte el magyar balettművész a nemzetközi balettélet Oscarjának számító Benois de la danse díjat: Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett principálja férfi táncművész kategóriában vehette át az elismerést július elején a moszkvai Bolsoj Színházban. A díjat megosztva kapta meg Artyemij Beljakovval, a Bolsoj vezető táncosával.

Korábban írtuk